«Καραντίνα είναι όλη μας η ζωή…» (video)

Σας καλώ να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια ν’ αλλάξουμε την απροσπέλαστη χώρα μας, με απλή εφαρμογή του νόμου11-05-2020 21:19   

Γράφει ο Τάκης Αλεξανδράκης*

Η καραντίνα και ο αποκλεισμός στο σπίτι απετέλεσαν μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Όμως για εμάς τους ανθρώπους με αναπηρία θα συνεχιστεί.
Με λίγα λόγια για τις φίλες και τους φίλους με αναπηρία, καραντίνα είναι όλη μας η ζωή. Γιατί;
Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι πως το κράτος και η κοινωνία δεν μας επιτρέπει να κυκλοφορήσουμε. Το αστικό περιβάλλον, τα δημόσια και τα ιδιωτικά κτίρια και το σύνολο των υποδομών της χώρας δεν είναι προσβάσιμα, παρόλο που την προσβασιμότητα προβλέπει ο οικοδομικός κανονισμός που ισχύει ως νόμος του κράτους από την 1-1-2020.
Εμείς όμως θα παραμένουμε υποχρεωτικά σε καραντίνα αποκλεισμένοι στο σπίτι μας.
Αυτή η δυσμενής κατάσταση του αποκλεισμού που δυστυχώς βιώσατε κι εσείς, εξαιτίας κορονοϊού, αποτελεί καθημερινότητα για εμάς. Σας καλώ να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια ν’ αλλάξουμε την απροσπέλαστη χώρα μας, με απλή εφαρμογή του νόμου, το σημείο – κλειδί όπου… πάσχουμε ως χώρα. Αν και διαθέτουμε ένα άριστο νομοθετικό οπλοστάσιο, το Σύνταγμά μας είναι απόλυτα προστατευτικό, εμείς το παραβιάζουμε συνεχώς.
Σας θέλουμε λοιπόν δίπλα μας σ’ αυτήν την προσπάθεια.
Προσβασιμότητα για όλους είναι πραγματικά ισότητα για όλους.

Δείτε εδώ το video

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ