ΣΠΑΡΤΗ. Ξημερώνει Δευτέρα 11/5. Ημέρα που η πλειοψηφία επιστρέφει στην κανονικότητα. Μια επιστροφή που γίνεται γιατί αξιώσαμε ως πολίτες φυσιολογική ζωή καθ’ ότι υπεύθυνοι, κοινωνικά ευαίσθητοι και υγειονομικά προσεκτικοί.

Δείτε την εικόνα που δημιούργησαν χθες οι Σπαρτιάτες στα πάρκα της πόλης, λίγες ώρες πριν ξεχυθούν στην κανονικότητα… Μόνο ντροπή νιώθει κανείς όταν ο ήλιος αποκαλύπτει την επιπόλαιη και αναίσχυντη συμπεριφορά. Μόνον απογοήτευση επισκιάζει κάθε σκέψη για το αύριο. Μόνον ανησυχία για το αν τελικά μπορούν να λειτουργούμε με ατομική αλλά και κοινωνική ευθύνη.

Στις εικόνες που βλέπετε υπάρχει και ευθύνη του Δήμου. Σε τίποτα δεν θα ενοχλούσε αν η πόλη διέθετε πολλά και παντού, καλαίσθητα δοχεία απορριμμάτων. Αλλά αυτό είναι μια μόνον πτυχή του θέματος. Οι εικόνες δείχνουν μια νοοτροπία πολιτών που μόνον με τη λέξη «αίσχος» περιγράφεται. Με τέτοια δεδομένα πρέπει να ανησυχούμε για το αύριο...

Ένας Λυκούργος κι ένας Λεωνίδας της αρχαιότητας δεν θα φέρουν ποτέ την «άνοιξη» στην πόλη αν δεν διορθωθεί ο πολίτης και δεν συνδράμει σε αυτό, επίμονα και απόλυτα ο δήμος.

- Οι εικόνες δεν είναι σήμα κατατεθέν μόνο στο πάρκο της Ευαγγελίστριας αλλά και αλλού…

- Όταν δεν υπάρχει χώρος και τρόπος για το απόρριμμα που δημιουργείς το παίρνεις σπίτι σου...