Αγρότες προς Περιφέρεια: «Μην παίζετε στις πλάτες μας με την δακοκτονία!»

Η κυβέρνηση και η περιφέρεια είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή μας, κάθε χρόνο προειδοποιούμε, κάθε χρόνο μας καθησυχάζουν και κάθε χρόνο κλαίμε χαμένες παραγωγές…12-05-2020 08:17   

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου προειδοποιεί Περιφέρεια και Κυβέρνηση ότι το θέμα της δακοκτονίας δεν προσφέρεται για «παιχνίδια» στις πλάτες των αγορτών. Εντοπίζει τις ευθύνες και προτείνει έστω και τώρα μέτρα.
Η νέα παρέμβαση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

« Με αφορμή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου  για την δακοκτονία και το ψήφισμα προς το υπουργείο, όπως αυτό δημοσιεύτηκε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ δηλώνει ότι με μπαλώματα δεν δίνεται ουσιαστική λύση.

Η μικρομεσαία αγροτιά υποφέρει. Μην παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας!

 Η κυβέρνηση και η περιφέρεια είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή μας, κάθε χρόνο προειδοποιούμε, κάθε χρόνο μας καθησυχάζουν και κάθε χρόνο κλαίμε χαμένες παραγωγές. Τους καλούμε ακόμη και την  ύστατη στιγμή αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν να στηρίξουν και να προωθήσουν το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος για την δακοκτονία.

Nα εξασφαλιστεί  ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.

 Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς.

Καμιά καθυστέρηση στις διαδικασίες για την δακοκτονία στη φετινή παραγωγή.

 Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού - τεχνικού προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ