Δεν έχει όριο η προπαγάνδα Ερντογάν μέσα στην Ευρώπη!

Το Spiegel κατηγορεί την Ελλάδα για τον θάνατο λαθρομετανάστη στον Εβρο!10-05-2020 09:01   

ΕΛΛΑΔΑ. Επιστολή που αποδομεί την προπαγάνδα Ερντογάν απέστειλε στο σύνολο των Ευρωβουλευτών ο έλληνας ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για δημοσίευμα του Spiegel σχετικά με τον δήθεν θανάσιμο πυροβολισμό Πακιστανού λαθρομετανάστη στον Εβρο από έλληνες συνοριοφύλακες. Αν και στην Ευρωβουλή υπάρχουν 8 εκλεγμένοι Έλληνες βουλευτές, απάντηση στην προπαγάνδα δίνει μόνον ο Γιάννης Λαγός (Εθνική Λαϊκή Συνείδηση) με επιστολή που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ακόμα και από την οργανωμένη παραπληροφόρηση της Ευρώπης.

Ο τίτλος της επιστολής είναι: «Tο Spiegel διασπείρει ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Ελλάδας!  ΚΑΝΕΙΣ δεν σκοτώθηκε ή πυροβολήθηκε στον Έβρο από ελληνικά πυρά!»

Ο Γιάννης Λαγός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σκοπός της επιστολής είναι η καταγγελία ψευδών ειδήσεων εκ μέρους του γερμανικού περιοδικού Spiegel εις βάρος της Ελλάδας με ένα άρθρο το οποίο ευθυγραμμίζεται στην προπαγάνδα Ερντογάν που εδώ και μήνες «προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τους λαθρομετανάστες που προσπαθούν να εισβάλλουν στην Ελλάδα» μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με το «κατάπτυστο» όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο φέρει τον τίτλο «Αναπαράσταση της υπόθεσης Muhammad Gulzar  - Ο θανάσιμος πυροβολισμός στα σύνορα της Ευρώπης», ο Πακιστανός Muhammad Gulzar πυροβολήθηκε και πέθανε στην προσπάθεια να διαπεράσει τον συνοριακό φράχτη ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, στις αρχές Μαρτίου.

Όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Λαγός  το Spiegel και οι δημοσιογράφοι του, οι οποίοι πιθανότατα εικάζει ότι είναι στο payroll του Ερντογάν, στηρίζουν ένα τόσο σοβαρό ρεπορτάζ σε «ψευδή στοιχεία και βλακώδεις εικασίες».

Μάλιστα το Spiegel ισχυρίζεται ότι συνεργάστηκε για το ρεπορτάζ με τις ερευνητικές ομάδες Forensic Architecture, Lighthouse Reports και Bellingcat.

Ο Γιάννης λαγός σημειώνει προς τους ευρωβουλευτές:

«Σύμφωνα με την Bellingcat, το στοιχείο που επιβεβαιώνει τον θάνατο του Gulzar, δεν είναι παρά φωτογραφίες που διέρρευσαν στον Τύπο. Ποιος όμως, διέρρευσε τις φωτογραφίες; Ο πρόεδρος της τουρκικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ερευνας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο οποίος τυγχάνει και μέλος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, η Τουρκία που είναι διαβόητη για γενοκτονίες και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων, ξαφνικά να κόπτεται για τα δικαιώματα αυτών που εργαλειοποιεί με σκοπό να εκβιάζει την ΕΕ σαν κοινός εγκληματίας! Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία είναι ο πλέον αναξιόπιστος «μάρτυρας κατηγορίας» και ειδικά από τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι πυροβολισμοί στα σύνορα είναι δική τους προσφιλής τακτική. Την Τρίτη 5 Μαϊου, ομάδα περιπολίας της Frontex, αποτελούμενη από Έλληνες και Γερμανούς, δέχθηκε πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά, ενώ το βράδυ της Πέμπτης (30 Απριλίου) δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής κινήθηκαν κατά μήκος του ποταμού και στο σήμα Ελλήνων συνοριοφυλάκων απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος. Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώθηκαν από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών».

Ο ευρωβουλευτής απορρίπτει ισχυρισμούς σχετικά με πυροβολισμό από Έλληνες αναφέροντας ότι «είναι γνωστές, τοις πάσι, οι άθλιες τακτικές της Τουρκίας… Το συγκεκριμένο μύθευμα περί πυροβολισμού από Έλληνες συνοριοφύλακες, είναι διάτρητο. Τόσο το Spiegel όσο και η τουρκική πλευρά, επικαλούνται ότι το θανάσιμο τραύμα στο σώμα του Πακιστανού λαθρομετανάστη προήλθε από σφαίρα με διαμέτρημα 5,56 mm. Ωστόσο, φαίνεται να αγνοούν ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες, ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα σύνορα, φέρουν αποκλειστικά όπλα με σφαίρες διαμετρήματος 7,62 mm!»

Ο έλληνας Ευρωβουλευτής αναφέρεται επίσης και στην απάντηση που έδωσε συντάκτης του Spiegel όταν ερωτήθη μέσω Twitter,  «τι εννοείτε πιθανότατα από ελληνικά πυρά; Η έρευνα τι έδειξε; Υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις; Δεν υπάρχει πιθανότατα δολοφόνος». Ο δημοσιογράφος του Spiegel απάντησε: «Καλησπέρα, επαναλαμβάνω: ΔΕΝ είμαστε δικαστήριο, δεν βγάζουμε τελεσίδικες αποφάσεις. Αλλά If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck». Εμείς του απαντάμε: «If it behaves like a traitor, writes like traitor and makes a living as a traitor, then it probably is a traitor»

Ο Γιάννης Λαγός θυμίζει ότι στα πλαίσια της προπαγάνδας του Ερντογάν στις 10 Μαρτίου οι New York Times είχαν αναρτήσει δημοσίευμα περί δήθεν μυστικών κέντρων κράτησης τύπου… Γκουαντάναμο στον Εβρο κατηγορώντας παράλληλα τις ελληνικές αρχές για χρήση πραγματικών πυρών κατά μεταναστών. Το ρεπορτάζ βασιζόταν σε πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι ήταν Τούρκος υπήκοος, εκλεκτός του καθεστώτος και golden boy του Ερντογάν! Τρεις ημέρες μετά, στις 13 Μαρτίου, οι New York Times προχώρησαν σε διόρθωση και δύο εκ των συντακτών που συνυπέγραφαν το κομμάτι, απολογήθηκαν μέσω Twitter.

Καταλήγει δε, απευθυνόμενος πάντα στους ευρωβουλευτές συναδέλφους του, ότι θα υπεραμυνθεί με κάθε πρόσφορο μέσο του δικαιώματος της Ελλάδας να ανασχέσει τις λαθρομεταναστευτικές ροές, και θα αγωνιστεί για να διασωθεί η εθνολογική ομοιογένεια κάτι που θεωρεί χρέος του έναντι των επόμενων γενιών.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ