ΓΥΘΕΙΟ. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Γιάννης Αναιπάκος απευθύνεται στον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βαρούτη τον οποίο και καλεί σε άμεση συνεργασία προκειμένου η τουριστική Λακωνία να επιβιώσει της πανδημίας και των συνέπειών της στην αγορά.
« Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
Διαβάζουμε συνεχώς αλλά και έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η χώρα μας άντεξε επιτυχώς στην πανδημία και αποτελεί πλέον έναν από τους ασφαλέστερους θερινούς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη. Ελάχιστοι το αμφισβητούν, μάλιστα χωρίς ουσιώδη επιχειρήματα.

Όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι και αφού βγήκαμε από το σπίτι, ο καθένας αρχίζει ναι ανησυχεί για την επόμενη φάση, πού είναι αυτή της εργασίας και της επιβίωσης του, διότι δυστυχώς δεν υπάρχει εμβόλιο γι αυτό.

Τις ίδιες ανησυχίες έχει και η κυβέρνηση στην προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας.

Όσον αφορά τον τουρισμό, πού για τους παραθαλάσσιους Δήμους τού Νόμου μας αποτελεί την κύρια ασχολία αλλά και μοναδικό εισόδημα, καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.
Απαιτείται πολύ προσπάθεια απ' όλους μας αλλά και τύχη, μήπως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων επιβιώσει.

Πρέπει να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο, αλλά και να πιστωθεί στην αγορά, το πλεονέκτημα ότι ο Νομός μας κατάφερε να μείνει ασφαλής χωρίς κανένα κρούσμα.

Παρακολουθώντας τελευταία διάφορα κανάλια της τηλεόρασης και όχι μόνο, βλέπω ότι πολλές περιοχές τής χώρας , π.χ Κυκλάδες και νησιά, έχουν επιδοθεί με όλες τις δυνάμεις σε ένα αγώνα να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, διαφημίζοντας τούς τόπους, τις ομορφιές τους αλλά και την ασφάλεια πού είναι απαραίτητη για την προσέλκυση τουριστών και πολύ καλά κάνουν.
Στην περιοχή μας δυστυχώς δεν βλέπουμε ανάλογη κινητικότητα.
Διερωτώμαι…
Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο σχέδιο δράσης σας για το Νομό;
Είστε έτοιμοι έγκαιρα να πράξετε κάτι άμεσα ώστε να αναδείξουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα;
Ειδικά φέτος πού η μετακίνηση προς τον τόπο μας δύναται να αποτελέσει υποψήφια επιλογή θερινών διακοπών λόγω τής ασφαλέστερης οδικής πρόσβασης.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα εάν κρατούσατε, έγκαιρα, ενήμερους για τις ενέργειες σας, κυρίως τους επαγγελματίες του τουρισμού που είναι οι περισσότερο θιγόμενοι.

Επιπλέον να θεωρείτε δεδομένο ότι οι φορείς και οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι πρόθυμοι να προσφέρουν και να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες σας για το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα των επιχειρήσεων μας.
Αποδείχθηκε πρόσφατα, περίτρανα, ότι οι μέχρι στιγμής επιτυχείς κυβερνητικοί σχεδιασμοί, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους και τους ανθρώπους της αγοράς.
Σε διαφορετική περίπτωση, η απραξία, η καθυστέρηση και οι μονομερείς πρωτοβουλίες, συνήθως προκαλούν μη επιθυμητά αποτελέσματα, ειδικά αυτόν τον καιρό ιδιαίτερα επιζήμια.»