Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Η Μαρία, κόρη του Ιωακείμ και της Άννας, ήταν ένας άνθρωπος σαν εμάς. Συνελήφθη από τους γονείς της όπως όλοι μας αλλά είχε αρετές που δεν έχουμε εμείς. Λόγω της ταπεινότητας της, στον Ευαγγελισμό, της ανακοινώθηκε ότι θα γεννήσει τον Θεό, Ιησού Χριστό. Τον κυοφόρησε κανονικά 9 μήνες όπως όλες οι γυναίκες και Τον γέννησε φυσιολογικά. Γι’ αυτό λέγεται Θεοτόκος. Ο Χριστός είναι το αληθινό φως του κόσμου γι’ αυτό η Παναγία μας ονομάζεται και μητέρα του Φωτός.

Όλα αυτά, λίγο πολύ, είναι γνωστά. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι είναι ότι η Παναγία μας αναστήθηκε όπως και ο Χριστός και μάλιστα για την Ανάστασή της υπάρχουν και πολλές μαρτυρίες.

Η Παναγία δεν είναι απλά η Μαρία. Δεν είναι η γειτόνισσά μας, η Μαρία της γειτονιάς. Δεν είναι όμως και Θεός. Είναι ανώτερη όλων των Αγίων, πάνω από αυτούς, γι’ αυτό την αποκαλούμε Παναγία.

«Ιδού γαρ από του νυν Μακαριουσι με πάσαι άι γενεαι», μας λέει η Υπεραγία Θεοτόκος, όπως και συμβαίνει. Όλες οι γενιές την μακαρίζουν.

Ας είμαστε και εμείς ανάμεσα σε αυτούς για να την έχουμε συνήγορο υπεράσπισης τη στιγμή της Κρίσεως, στη Δευτέρα Παρουσία.

Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς.

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr