ΒΑΤΙΚΑ. Τα μέλη του Save Maleas αναφέρουν ότι «δύο μόλις μέρες αφότου η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που ανοίγει το δρόμο για την καταστρατήγηση του φυσικού περιβάλλοντος προς όφελος πάσης φύσεως επενδύσεων, ακόμη ένας αιολικός σταθμός φαραωνικού μεγέθους έλαβε άδεια παραγωγής στην περιοχή Βατίκων και Μονεμβασίας. Πρόκειται για τον αιολικό σταθμό ισχύος 105,8 MW στη θέση «Κούνος» των Δημοτικών Ενοτήτων Βοιών και Μονεμβασιάς, από την εταιρεία με την επωνυμία «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΚΟΥΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΚΟΥΝΟΥ Α.Ε.», συμφερόντων Μπόμπολα».
Όπως σημειώνουν οι πολίτες «πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που έρχεται να προστεθεί σε εκείνα που έλαβαν άδεια παραγωγής τον προηγούμενο χρόνο στην περιοχή του Καβομαλιά. Είναι πασιφανές, πλέον, ότι η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα βουνά και στη φύση της χώρας μας. Οποιοδήποτε αντισταθμιστικό όφελος ενδέχεται να παράσχουν τα έργα αυτά, δεν πρόκειται να επανορθώσουν τη ζημιά στο οικοσύστημα, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία».
Οι πολίτες θεωρούν απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να αποφασίζουν μερικοί τεχνοκράτες και επιχειρηματίες για έναν τόπο, χωρίς να έχουν λόγο οι ίδιοι οι κάτοικοι του που πρόκειται να υποστούν τις οποιεσδήποτε συνέπειες αυτής της απόφασης. «Σε αυτές τις συνθήκες, χρειάζεται η ετοιμότητα και η επαγρύπνηση όλων μας» καταλήγουν.