ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Πώς μπορούμε να δούμε τη φύση να ανθίζει από απόσταση; Πώς μπορούμε να επισκεφθούμε ένα χωριό χωρίς να φτάσουμε εκεί με φυσική παρουσία; Μπορεί ένα μικρό χωριό να έχει σύγχρονη τεχνολογική υπο-δομή για διαδικτυακές υπηρεσίες; Την απάντηση θα την ανακαλύψουμε μαζί. Τα Σαββατοκύριακά μας γίνονται διαδικτυακά και θα τα περνάμε μαζί κι ας είμαστε ακόμα σε απόσταση. Δημιουργικές δραστηριότητες, επιστήμη, τεχνολογικές εμπειρίες και πολλές ακόμα δράσεις για μικρούς και μεγάλους έρχονται το επόμενο διάστημα από τη Βαμβακού στο σπίτι σας!

Η Vamvakou Revival προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και μοιράζεται μαζί σας διαδικτυακά δραστηριότητες και προγράμματα του σχολείου της Βαμβακούς, τεχνολογικές και επιστημονικές εμπειρίες από το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), ιστορίες και εμπειρίες της ζωής στο χωριό. Παραμένουμε μακριά, επιστρατεύοντας, όμως, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την καλύτερη διάθεσή μας γεφυρώ-νουμε τις αποστάσεις. Το V.Lab, το σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο που λειτουργεί στο χωριό και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μας προσφέρει όλον τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και την υποδομή, για να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί μοναδικές στιγ-μές.

Το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει με το καθιερωμένο, πλέον, δημιουργικό Σάββατο για παιδιά 6 ετών & άνω (09/05, 12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex). Mία μυστική δημιουργική αποστολή με αγάπη, μία κατασκευή που στα υλικά της θα προσθέσουμε μια δόση αγάπης για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, ξεχωριστό για τον καθένα – τη Μητέρα, αλλά κι ένας καλά κρυμμένος θησαυρός που θα πρέπει να ανακαλύψουμε μέσα από πολλές διαφορετικές μυστικές αποστολές θα λάβουν χώρα από το σχολείο της Βαμβακούς.

Η συνέχεια θα δοθεί στον ουρανό, το σύμπαν και τα αστέρια. Η Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού, Αστροφυσικός, θα ταξιδέψει μικρούς (άνω των 6 ετών) και μεγάλους (09/05, 16:00-17:00, σύνδεση μέσω Webex) μέ-χρι το πιο κοντινό μας άστρο, τον Ήλιο! Ελάτε να συζητήσουμε για τα χαρακτηριστικά του, αναλύοντας πα-ράλληλα τις βασικές αρχές της ηλιακής φυσικής.

Την Κυριακή 10/05, τα μαθήματα του V.Lab επιστρέφουν… διαδικτυακά! Τα παιδιά (5-10 ετών) θα κά-νουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό (12:00-12:45, σύνδεση μέσω Webex) και θα «ζωντανέψουν» το όνομά τους με animation μέσω της εφαρμογής Scratch οnline. Τη σκυτάλη θα πάρει η 3D σχε-δίαση (13:00-13:45, σύνδεση μέσω Webex). Μαθητές Δ’-Στ’ Δημοτικού θα σχεδιάσουν τα δικά τους τρισδιάστατα αντικείμενα με το Tinkercard οnline και μόλις ανοίξει και πάλι το εργαστήριο μηχανικής του V.Lab, σας περιμένουμε να τα τυπώσετε στους 3D εκτυπωτές του!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, αναλυτικές οδηγίες κράτησης και σύνδεσης θα βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.vamvakourevival.org/events/

Μείνετε συντονισμένοι! Τα καλύτερα έρχονται και θα τα περάσουμε μαζί!

Το ψηφιακό περιεχόμενο εντάσσεται στον προγραμματισμό εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#WeekendsfromVamvakou
#VamvakouRevival
#SNForg

Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg