Απάντηση Κρητικού σε Αραχωβίτη: «Η Λακωνία θα αποκτήσει δίκτυο φυσικού αερίου»

Είναι απορίας άξιον, πόσο εύκολα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνουν το δικό τους κυβερνητικό, νομοθετικό έργο στο βωμό των εντυπώσεων09-05-2020 12:33   

«Φυσικό Αέριο: Η Σπάρτη και η Πελοπόννησος ΔΕ ΜΕΝΟΥΝ εκτός του δικτύου διανομής φυσικού αερίου»

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός απαντά στην παρέμβαση του βουλευτή του Σύριζα Σταύρου Αραχωβίτη σχετικά με το φυσικό αέριο. Ο Στ. Αραχωβίτης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η δήλωση Κρητικού έχει ως εξής:

« Αγαπητοί μου συμπολίτες, στο θέμα που δημιουργήθηκε με την απόφαση της ΡΑΕ να απεντάξει οχτώ πόλεις της χώρας από την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου επισημαίνω τα εξής απλά:

Α. Τη δυνατότητα της υλοποίησης των δικτύων και από ΙΔΙΩΤΕΣ, την ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ν.4602/2019 – ΦΕΚ Τεύχος Α 45/09.03.2019 με τίτλο: «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της Χώρας, σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ιδιοκτησιακός διαχωρισμός δικτύων διανομής φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις.»

Β. Η μεταβίβαση ευθύνης υλοποίησης σε ΙΔΙΩΤΕΣ σύμφωνα με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται σε περίπτωση που η ΔΕΔΑ δεν μπορεί να υλοποιήσει συγκεκριμένο έργο εντός του πλαισίου των 18 μηνών.

Γ. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται για να υπάρξει ακριβώς ταχύτερη εκτέλεση του έργου και να μην υπάρξουν προσχώματα κατά τη διάρκεια αυτής.

Δ. Είναι απορίας άξιον, πόσο εύκολα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνουν το δικό τους κυβερνητικό, νομοθετικό έργο στο βωμό των εντυπώσεων.

Ε. Το ΥΠΕΝ σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ενέταξε και τη Μεγαλόπολη στην ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου, κάτι το οποίο δεν είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Συνεπώς, η Λακωνία θα αποκτήσει δίκτυο φυσικού αερίου.

Αυτό που θα κάνουμε είναι να ελέγχουμε τη διαδικασία, να διασφαλίσουμε, όπως και δημοσίως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, ότι οι συμπολίτες μας θα έχουν μηδενική οικονομική επιβάρυνση και ότι το κόστος του Φυσικού Αερίου θα είναι χαμηλό. Συγκρίσεις μπορούν να γίνουν αντίστοιχα με τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Θα παρακαλούσα δημοσίως τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αποδομούν τα θετικά νομοθετικά μέτρα που έλαβαν κατά τη διάρκεια της δικής τους διακυβέρνησης.

Προχωράμε μαζί με γνώμονα την αλήθεια και το καλό των συμπολιτών μας!»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ