Τα γκαζάδικα στον Μεσσηνιακό «έπνιξαν» την Στούπα;08-05-2020 13:26   

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Στούπας και του Αγίου Νικολάου λόγω έντονης μυρωδιάς γκαζιού το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή. Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την έντονη δυσοσμία, και μάλιστα χαρακτήρισαν την κατάσταση «Σκαραμαγκά», καθώς εκτιμούν ότι λόγω των τάνκερ που βρίσκονται ανοιχτά του μεσσηνιακού κόλπου και κάνουν τροφοδοσία αερίου, ίσως από εκεί προερχόταν η έντονη μυρωδιά.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο κοινοποίησε και στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνήσουν το συμβάν και να εντοπιστεί η αιτία της έντονης δυσοσμίας.
Στο χάρτη του Marine Traffic σε real time φαίνονται με κόκκινο χρώμα τα δεξαμενόπλοια που βρίσκονται ανοιχτά του μεσσηνιακού κόλπου
Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας επισήμαναν στο MessiniaLive ότι ανοιχτά της περιοχής, στα διεθνή ύδατα βρίσκονται γύρω στα δέκα τάνκερς (γκαζάδικα), ωστόσο δεν μπορούν να γνωρίζουν την προέλευση της μυρωδιάς γκαζιού, και αν σχετίζεται με κάποια διαρροή, ή μεταφορά από τον αέρα της μυρωδιάς λόγω των χθεσινών καιρικών συνθηκών, κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας των πλοίων.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ