Τι να κάνετε για να μην θολώσουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα!08-05-2020 09:16   

ΕΛΛΑΔΑ. Οι μάσκες έχουν γίνει πια μέρος της καθημερινότητάς μας όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να προστατευθούμε από τον κορωνοϊό.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν μικρά προβλήματα όταν τις χρησιμοποιούν, όπως όσοι φορούν γυαλιά, στους οποίους μπορεί να θολώσουν οι φακοί τους. Aλίμονο αν κάθε φορά που θολώνουν τα φυαλιά αναγκάζεστε να τα πιάσετε και να τα αφαιρέσετε για καθαρισμό.

Υπάρχουν απλές λύσεις για το θόλωμα των γυαλιών που μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων και δεν απαιτούν παρά μόνο δυο λεπτά από τον χρόνο τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι σαπούνι και νερό.

Η συμβουλή έρχεται από το ιατρικό περιοδικό «Annals of the Royal College of Surgeons of England» με τη συμμετοχή δύο γιατρών. Και αν η λύση που έδωσαν λειτούργησε για εκείνους στο χειρουργείο, τότε σίγουρα θα είναι αποτελεσματική και για όσους απλώς πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ.

Τα γυαλιά θολώνουν επειδή η μάσκα κατευθύνει την αναπνοή προς τα πάνω αντί για μπροστά, που μπορεί να είναι καλό για τη μη μετάδοση της νόσου, αλλά κακό για όσους δεν έχουν τέλεια όραση. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί εργάζονται με μάσκα, κυκλοφορούν, ενδεχομένως οδηγούν, κ.α.

Το σαπούνι και το νερό μπορούν να δράσουν ως «μανδύας» στην επιφάνεια των φακών των γυαλιών. Το «μαγικό» αυτό διάλυμα επιτρέπει στα σταγονίδια από την αναπνοή να διανεμηθούν ομοιόμορφα αντί να συγκεντρωθούν στους φακούς και να δυσκολέψουν την όραση.

Πάντα να πλένετε σχολαστικά τα χέρια με νερό και σαπούνι (να τα τρίβετε για 20 δευτερόλεπτα)
Να βρέξετε τα γυαλιά σας και να βάλετε σαπούνι στους φακούς (δεν υπάρχει προτεινόμενος χρόνος, να είστε όμως διεξοδικοί)
Να ξεπλύνετε τα γυαλιά σας με ζεστό νερό (μην αφήσετε σαπουνάδα στους φακούς).
Να στεγνώσετε με προσοχή και απαλές κινήσεις τα γυαλιά, χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα ή με ειδικό πανί για γυαλιά.
Φυσικά αν η μάσκα σας στο πάνω μέρος που εφάπτεται με την μύτη έχει μεταλλικό έλασαμ ή σύρμα πιέστε με επιμονή για να πάρει το σχήμα της μύτης.

Τα γυαλιά σας τώρα είναι έτοιμα για χρήση.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ