Δικηγόρος αποζημιώνεται για τη χρέωση πενταψήφιων στο κινητό του

Με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας07-05-2020 14:49   

ΠΑΤΡΑ. Πράσινο φως στις υπό συζήτηση υποθέσεις αιτήματος αποζημίωσης από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την αυθαίρετη χρέωση από πενταψήφιους αριθμούς πολυμεσικών υπηρεσιών άναψε με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας.

Πατρινός δικηγόρος προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή για ηθική βλάβη εναντίον της εταιρείας πολυμεσικών υπηρεσιών για τις παράνομες χρεώσεις, αλλά και εναντίον της Cosmote και για την μη λήψη επαρκών μέτρων προστασίας του, ως καταναλωτή από την ακούσια χρέωση των λογαριασμών του, για τις οποίες δεν είχε εν γνώσει του συμφωνήσει.

Σύμφωνα με την απόφαση, η πάροχος της τηλεφωνικής σύνδεσης του ενάγοντος, δηλαδή η Cosmote, μέσω της οποίας η εταιρεία υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης, προέβη σε παράνομες χρεώσεις της τηλεφωνικής σύνδεσής του, χωρίς τη συναίνεσή του, δεν έλαβε όπως είχε υποχρέωση, επαρκή μέτρα προστασίας του συνδρομητή της.

Επιπλέον, το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο πάροχος υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης, επενέβη στην τηλεφωνική σύνδεση του μηνυτή, και πέτυχε εν αγνοία του να τον χρεώσει, από τα οποία κέρδισε τόσο η ίδια η εταιρεία, όσο και η δεύτερη εναγόμενη, δηλαδή η Cosmote, όπως αποδεικνύεται κατά τη μεταξύ τους σύμβαση διανομής κερδών.

Το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει την εταιρεία Cosmote, ως πάροχο δικτύου, να του καταβάλει ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, ποσό 1.081 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής, καθώς και μέρος των δικαστικών εξόδων ύψους 200 ευρώ.

Πηγή: Πελοπόννησος.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ