ΜΥΣΤΡΑΣ. Σε ένα ξεχωριστό ταξίδι, από εκείνα που έχουμε τόσο ανάγκη ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, μας καλεί το Euphoria Retreat, στον Μυστρά, το πρώτο στην Ελλάδα και βραβευμένο διεθνώς ολιστικό wellbeing destination spa.

Μπορεί το Euphoria Retreat να μην έχει ανοίξει τις πόρτες του, ωστόσο, άνοιξε την καρδιά του και προσφέρει μια μοναδική, ανοικτή σε όλους και δωρεάν, virtual retreat εμπειρία. Στόχος είναι να μοιραστούν οι αξίες του Euphoria Retreat και ο καθένας να κάνει ένα βήμα και να ανακαλύψει τα «5 στοιχεία», ξεκινώντας ή συνεχίζοντας το προσωπικό του ταξίδι.

Γνωρίζοντας τα «5 στοιχεία»

Η θεωρία των «5 στοιχείων» αναπτύχθηκε ανεξάρτητα και σχεδόν παράλληλα τόσο από τους αρχαίους Ελληνες όσο και από τους Κινέζους φιλόσοφους, ως μια πολυδιάστατη άποψη της ανθρώπινης ζωής, καθώς σχετίζεται με τον φυσικό κόσμο. Διαχώρισαν τη φύση σε πέντε κατηγορίες (στοιχεία) η καθεμία με διακριτικά χαρακτηριστικά, τα οποία, κατέληξαν, να αντικατοπτρίζονται σε πρότυπα ανθρώπινης υγείας και συμπεριφοράς. Ορισμένα άτομα συνδέονται στενότερα με ορισμένα από αυτά σύμφωνα με τη σωματική τους λειτουργία και τις ψυχολογικές τους ιδιότητες.

Παράλληλα, οι αρχαίοι φιλόσοφοι συνέδεαν διαφορετικά στοιχεία με διαφορετικές εποχές και κατάλαβαν ότι όπως η φύση ακολουθεί έναν κύκλο, έτσι και η ανθρώπινη κατάσταση χαράζει τη δική της πορεία τόσο ετησίως όσο και σε όλη τη διάρκεια ζωής. Ο κύκλος της ανθρώπινης ζωής και ο κύκλος της φύσης, σε ό, τι αφορά τις εποχές, ακολουθεί τον κύκλο των 5 στοιχείων.

Νερό: Χειμώνας, ώρα επώασης
Ξύλο: Ανοιξη, χρόνος ανάπτυξης
Φωτιά: Καλοκαίρι, ώρα της άνθισης
Γη: Ινδικό καλοκαίρι, ώρα της συγκομιδής
Μέταλλο: Φθινόπωρο, ώρα της απελευθέρωσης

Το πέμπτο στοιχείο διαφέρει σε ελληνική και κινεζική φιλοσοφία. Ο Ιπποκράτης αναφέρθηκε μόνο σε τέσσερα, ενώ ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων και ο Πυθαγόρας χαρακτήρισαν το πέμπτο στοιχείο «Αιθέρας», το ελαφρύτερο στοιχείο όλων, προσφέροντας αλχημικές δυνατότητες στο Μέταλλο. Αυτή η διαφορά αντικατοπτρίζει την αρχαία ελληνική πεποίθηση ότι μόλις ολοκληρωθεί ένας κύκλος, έχουμε τις μεγαλύτερες δυνατότητες να αλλάξουμε σε κάτι θετικό καθώς ξεκινάμε έναν νέο κύκλο.

Η φιλοσοφία των webinar του Euphoria Retreat

Μέσα από τη φιλοσοφία του «Euphoria Methodos» που βασίζεται στην Ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία και με οδηγό τα «5 Στοιχεία» της, το Euphoria Retreat μας οδηγεί σε ένα προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας και ευφορίας. Η πρώτη εβδομάδα του «Euphoria Healing Journey Through the 5 Elements, έχει, ήδη, ολοκληρωθεί με το στοιχείο του Νερού και πλέον συνεχίζει το ταξίδι με το Ξύλο, το στοιχείο που συμβολίζει την Ανοιξη.

Το ταξίδι του Euphoria Retreat θα ολοκληρωθεί σε 5 διαδοχικές εβδομάδες, μέσα από συνολικά 10 δωρεάν Webinar. Κάθε εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη και σε ένα διαφορετικό στοιχείο (Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο), με τους συμμετέχοντες να μπορούν μέσα από μια σειρά αναζωογονητικών και δημιουργικών πρακτικών ευεξίας να ξεκινήσουν το προσωπικό τους ταξίδι μεταμόρφωσης.

Ξεκινήστε το δικό σας προσωπικό ταξίδι

Η μοναδική αυτή σειρά webinar έχει σχεδιαστεί για να μπορέσει κανείς να κατανοήσει σε βάθος τα «5 Στοιχεία» και τις ενέργειες τους, το πως αυτά συνδέονται με συγκεκριμένα όργανα του σώματος και πως λειτουργούν σε συναισθηματικό επίπεδο. Το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στην αυτογνωσία και να ξεκινήσετε το προσωπικό σας ταξίδι. Όσοι συμμετέχετε στα Webinar, θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο με ουσιαστικό αντίκτυπο και αξία στη ζωή σας. Επίσης, παρακολουθώντας παράλληλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Euphoria, θα έχετε πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών για να κατανοήσετε σε βάθος το πως μπορείτε να εισάγετε τη χρήση των «5 Στοιχείων» στη ζωή σας.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00, η ιδρυτής του Euphoria Retreat Μαρίνα Εφραίμογλου και η spiritual mentor του χώρου Μαίρη Βανδώρου, μέσα από ένα Webinar διάρκειας 45 λεπτών στη πλατφόρμα Zoom, θα μας μυούν στη φιλοσοφία του «Euphoria Methodos’» και στην ενέργεια και τα χαρακτηριστικά του κάθε στοιχείου. Κάθε session θα ολοκληρώνεται με διαλογισμό. Τα Webinar είναι ανοικτά σε όλους. Η εγγραφή για όσους θέλουν να συμμετέχουν γίνεται αποκλειστικά μέσα από το http://www.euphoriaretreat.com/webinars.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.euphoriaretreat.com και στο @euphoriaretreat στο Instagram.