ΠΑΤΡΑ. Αναταράξεις προκαλεί στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαία, η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων και επιστροφή στις αίθουσες για μόλις μία εβδομάδα.

Οι καθηγητές που ανήκουν στη δύναμη της ΕΛΜΕ Αχαΐας χαρακτηρίζουν βεβιασμένη και υψηλού ρίσκου την απόφαση και σε ότι αφορά στο σκεπτικό της ατεκμηρίωτη ως προς την αναγκαιότητα επισημαίνοντας πως δεν έρχεται να ποροσφέρει τίποτα στην παροχή γνώσης και το εκπαιδευτικό έργο.

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, προκηρύσσει για σήμερα Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας από 11.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. και 20.00 έως 23.00, συμπληρωματικά με την τρίωρη στάση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (8:00 έως 11:00 για τα πρωινά σχολεία και 17:00 έως 20:00 για τα εσπερινά), στηρίζοντας την επισυναπτόμενη απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» , στο «Ράδιο Γάμμα» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπύρος Ψαρράς εξέφρασε την αγωνία του για πιθανή μετατροπή των σχολείων της περιοχής σε εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, προσθέτοντας «ότι άνευ προηγουμένου πειραματικός, παρακινδυνευμένος και επικοινωνιακός χειρισμός επιστροφής στην λεγόμενη κανονικότητα χωρίς να παρθούν τα αναγκαία μέτρα που να διασφαλίζουν τη ζωή και την υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρώτα από όλα θα πρέπει – τόνισε ο κ. Ψαρράς – να διευκρινίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση ο εκπαιδευτικός κόσμος περίμενε να ανοίξουν τα σχολεία και να ξαναγυρίσει για να λειτουργήσει στο φυσικό χώρο εργασίας του. Όμως αυτό σε ποιες συνθήκες και με ποιες προϋποθέσεις; Είναι ικανό από μόνο του το άνοιγμα των σχολείων να επαναφέρει την εκπαιδευτική διαδικασία στο σημείο όπου ακριβώς σταμάτησε; Δεν έχει εξηγήσει πλήρως η Κυβέρνηση τους πραγματικούς λόγους, ώστε να μπει η ελληνική κοινωνία σε αυτή τη διαδικασία για 7-8 μέρες μάθημα και φυσικά χωρίς όλους τους μαθητές