Αραχωβίτης: «Στον «αέρα» το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στη Σπάρτη!»

Εδώ και τώρα ενίσχυση γιατί τα αυξημένα προβλήματα στη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό έχουν αντίκτυπο στην υλοποίηση του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος…05-05-2020 10:37   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε στις 4/5/20 ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης σχετικά με τις σοβαρές παραλείψεις και την ολιγωρία που έχει επιδείξει το Υπουργείο ως προς τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων (πρώην Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Ερώτηση προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ορατός ο κίνδυνος απώλειας του εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων στη Σπάρτη»

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε) καταγγέλλει ότι το Τμήμα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ήτοι τον 1ο χρόνο της λειτουργίας του ως πανεπιστημιακό τμήμα, παρουσιάζει αυξημένα προβλήματα στη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που έχουν αντίκτυπο στην υλοποίηση του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος. Με πέντε (5) μέλη ΔΕΠ και δύο (2) ΕΤΕΠ για χίλιους (1.000) περίπου ενεργούς φοιτητές, το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς και η εξεταστική βρίσκονται στον ‘αέρα’. Το Δ.Σ. έχει επισημάνει έντονα τα λάθη διαχείρισης της διοίκησης, που αφήνουν απροστάτευτο το Tμήμα και τους φοιτητές.

Η έλλειψη ενεργειών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων φανερώνει ξεκάθαρα την επιδίωξη της Κυβέρνησης να ακυρώσει γενικά τις πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ιδιαιτέρως να ανατρέψει ολόκληρο το σχεδιασμό στην ανώτατη εκπαίδευση που αφορά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Επειδή η αγωνία των ενεργών φοιτητών και των οικογενειών τους για τη συνέχιση των ακαδημαϊκών τους σπουδών σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, είναι μεγάλη

Επειδή ένα δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα δημόσιο, δημοκρατικό, ανοιχτό σε όλα τα παιδιά, σε κάθε νέο και κάθε νέα, και ταυτόχρονα ένα εκπαιδευτικό σύστημα ποιοτικά αναβαθμισμένο είναι η απάντηση στην κρίση, καθώς οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας, το μέλλον, το αύριο.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα ανωτέρω προβλήματα και να διενεργηθούν άμεσα οι προσλήψεις του απαραίτητου διδακτικού και λοιπού προσωπικού για να πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια ώστε οι φοιτήτριες και οι φοιτητές να μη χάσουν το εξάμηνο ;

2. Προτίθεται να προβεί σε ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί για το Τμήμα νέος, σύγχρονος υλικοτεχνικός εξοπλισμός που να καλύπτει τις ανάγκες των σπουδών και της επιστήμης; Αν ναι, σε ποιές;»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ