ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε 2 άξονες θα κινηθεί ο σχεδιασμός της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας για τους επόμενους μήνες και μέχρι και τον Οκτώβριο. Πάντα βέβαια λαμβάνοντας υπόψιν μας την παράμετρο του covid-19 και μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ.
Ο 1ος άξονας θα πρέπει να αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αποτελεί προϊόν διαλόγου μ΄ όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους και θα προσδιορίζει με σαφήνεια το ρόλο του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του covid-19. Ανάλογα λοιπόν με το πώς εφεξής προσδιορίζεται αυτός ο ρόλος (δλδ εάν παραμένει ο ίδιος ή κάποιος άλλος), θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μιας σειράς καλά μελετημένων κινήσεων προετοιμασίας, επιπρόσθετων παρεμβάσεων και κυρίως ενίσχυση ιατρικού προσωπικού έτσι ώστε να είμαστε από Φθινόπωρο σε πολύ καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας.

Ο 2ος άξονας περιλαμβάνει την ένταξη και ολοκλήρωση όλων εκείνων των έργων που είχε δρομολογήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και που λόγω Κορωναιού είχαν ΄΄παγώσει΄΄. Πολύ κωδικοποιημένα αυτά έχουν ως εξής:
1. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελ/σου του ορόφου 1.000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική με π/υ 3.600.000€. H πρόταση για ένταξη θα υποβληθεί μέχρι τις 20 Μαΐου.
2. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελ/σου της πρότασης για προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας Κυπαρισσίας π/υ 200.000€. Η πρόταση υποβάλλεται την ερχόμενη εβδομάδα
3. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελ/σου της πρότασης για την ανάπτυξη και παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών από ειδική επιστημονική ομάδα. Η πρόταση υποβάλλεται μέχρι της 20 Μαίου.
4. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελ/σου της πρότασης για την ανάπτυξη υπηρεσιών κινητής μονάδας κατ οίκον νοσηλείας. Η πρόταση υποβάλλεται μέχρι της 20 Μαίου.
5. Δημοπράτηση των 15 υποέργων που συμπεριλαμβάνονται στην ενταγμένη πράξη ενεργειακής αναβάθμισης στο πρόγραμμα ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ, οδηγώντας το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην ενεργειακή κλάση Β+, συνολικού π/υ 4.500.000€. Από τον Ιούνιο μήνα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί.
6. Ολοκλήρωση του έργου της προμήθειας σύγχρονου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης, π/υ 450.000€. Η σύμβαση έχει υπογραφεί και τέλη Ιουνίου γίνεται η εγκατάσταση.
7. Ολοκλήρωση της προμήθειας 100 νέων ηλεκτρικών κλινών μέχρι τέλη Ιουλίου, συνολικού π/υ 470.000€. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται.
8. Ολοκλήρωση της ανακαίνισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της Ψυχιατρικής Κλινικής μέσω της δωρεάς της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ ύψους 100.000€.Μέχρι τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.
9. Ολοκλήρωση της μόνωσης και εγκατάσταση ηλιοθερμικού πεδίου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Μέχρι τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί.
10. Ανακατασκευή του χώρου των πλυντηρίων-στεγνωτηρίων και προμήθεια νέου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ολοκλήρωση μέχρι τέλη Μαΐου.
11. Ολοκλήρωση της μόνωσης και προμήθεια εξοπλισμού ψύξης-θέρμανσης στο ΚΥ Καλαμάτας. Ολοκλήρωση του έργου μέσα στο καλοκαίρι.