ΗΛΕΙΑ. Για δεύτερη φορά, ύστερα από την προθεσμία δυο ημερών που είχαν ζητήσει και είχαν πάρει την Τρίτη, πέρασαν τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου το πρωί της Πέμπτης οι αδίστακτοι δράστες της ληστείας μετά βιασμού στην περιοχή της Ζαχάρως, οι οποίοι και κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την πράξη τους που σόκαρε όλη την Ηλεία και την Ελλάδα.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 10 το πρωί οι άνθρωποι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου οδήγησαν τους δυο δράστες στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθούν με την παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης τους. Μετά το πέρας της απολογίας τους και ύστερα από συνεννόηση και συμφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα, τα δυο αδέλφια που κατηγορούνται για ληστεία και βιασμό σε βάρος ηλικιωμένης στη Ζαχάρω, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης μίλησε ο συνήγορος του 42χρονου Νίκος Παναγόπουλος, που ανέφερε τα εξής: «Σήμερα είχαμε μία αναμενόμενη εξέλιξη. Με τη σύμφωνη γνώμη του κυρίου Εισαγγελέα, η κυρία Ανακρίτρια διέταξε την προσωρινή κράτηση των δύο κατηγορουμένων.

Ο εντολέας μου, ο μεγαλύτερος των δύο αδελφών, ομολόγησε κατά την απολογία του την παρουσία του στο σπίτι του θύματος το βράδυ της 19ης Απριλίου, πλην όμως αρνείται ότι τέλεσε το έγκλημα της ληστείας και το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού. Μένει να φανεί στην ακροαματική διαδικασία σε λίγους μήνες από σήμερα αν τελικά είχε συμμετοχή στα προαναφερθέντα εγκλήματα».