ΑΡΚΑΔΙΑ. Μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο αναμένεται να περάσουν οι παραγωγοί της Αρκαδίας σε σχέση με την άρδευση. Ο χειμώνας που πέρασε χωρίς χιόνια και ιδιαίτερες βροχές δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αρκαδίας, Απόστολος Γιαννόπουλος, μιλώντας για το επικείμενο πρόβλημα, δήλωσε: «Το θέμα είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το αρδευτικό της Τάκα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παραγωγών. Όλο τον χειμώνα είχαμε μία βροχή και δεν χιόνισε καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες για άρδευση. Βέβαια, το αρδευτικό της Τάκα, που θα καλύπτει την περιοχή της Τεγέας, πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω». Πριν από έναν μήνα επισκέφθηκε τη λίμνη Τάκα ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ώστε να διαπιστωθούν οι ελλείψεις στο αρδευτικό έργο που υλοποιείται στην περιοχή, με στόχο να επισπευστεί η διαδικασία δημοπράτησης των αρδευτικών δικτύων και το εν λόγω έργο να παραδοθεί πλήρως λειτουργικό στους αγρότες.

Από την πλευρά της Μαντινείας, ο παραγωγός, Γιώργος Κλαδούρης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αρκαδίας, τονίζει: «Ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και η ενοικίαση γεωτρήσεων είναι πανάκριβη με άμεσο αποτέλεσμα στην περιοχή της Μαντινείας να εκτοξεύεται το κόστος της παραγωγής. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής απαιτούν επανασχεδιασμό σε ό,τι έχει σχέση με την άρδευση, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί η παραγωγή με το μικρότερο δυνατό κόστος».

Πηγή: ypaithros.gr