ΣΠΑΡΤΗ. Την Εργατική Πρωτομαγιά και τους εργάτες που από το Σικάγο έως την Καισαριανή και από το 1886 έως σήμερα αγωνίζονται με κάθε μέσο και κάθε κόστος για τα δικαιώματά τους τίμησαν σήμερα 1η Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης εργάτες, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι.

Με μάσκες, γάντια και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας όπως επιβάλλεται λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε μια συμβολική συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνία Β. Σαραντόπουλος και η Λένα Φωτάκου εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης της Ο.Γ.Ε. ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας.

Ακολούθησε πορεία έως το Μνημείο των 118 στο Πάρκο του ΟΤΕ όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση λουλουδιών στη μνήμη των 118 πατριωτών αλλά και των νεκρών όλων των λαϊκών αγώνων.

«Σήμερα, 134 χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, τα αιτήματα των εργατών του 1886 παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Το σταμάτημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η ανατροπή ενός σάπιου, ως το μεδούλι, συστήματος, το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας είναι η απάντηση στην βαρβαρότητα που ζούμε, μια βαρβαρότητα που ξετυλίχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο μπροστά στην πανδημία, από την πιο προηγμένη καπιταλιστική χώρα μέχρι τις χώρες «πρότυπα» του καπιταλισμού, δείχνοντας για μια ακόμη φορά σε όλη την ανθρωπότητα το πόσο ξεπερασμένο είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και πως όσο οι εργαζόμενοι δεν τον ανατρέπουν αυτό θα τους φέρνει μπροστά σε νέα δεινά.

Με καλυμμένα αλλά όχι φιμωμένα στόματα, απομακρυσμένοι αλλά όχι απομονωμένοι όλοι μαζί οι εργάτες φωνάζουν πως δεν δέχονται να βάλουν σε καραντίνα τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά τους, να κάνουν πίσω από τα αιτήματά τους γιατί ο πιο επικίνδυνος, επίμονος και φονικός για τα λαϊκά στρώματα υιός είναι ο καπιταλισμός! Αυτός σπέρνει πολέμους φτώχεια κα προσφυγιά, θάνατο και δυστυχία.

ΖΗΤΩ η πάλη των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!»