ΕΛΛΑΔΑ. Ο Προφήτης Ηλίας δεν «κοιμήθηκε», αναλήφθηκε. Ο Άγιος Στυλιανός είναι ο Άγιος προστάτης των νηπίων και θεραπευτής των παιδικών ασθενειών. Με αυτά τα όπλα και με καλούς γιατρούς στο πλάι του βγήκε στη ζωή ο μικρούλης Ηλίας – Συλιανός έχοντας στις μικρές πλατούλες του μια δοκιμασία μεγάλη που σίγουρα τον έχει κατατάξει στους εν ζωή ήρωες του κόσμου.

Ο Ηλίας – Στυλιανός δίνει μια γενναία μάχη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύεται για πάνω από 60 μέρες με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια σπάνια εκφυλιστική νόσο. Στο πλευρό του, ακοίμητα, δύο νέα παιδιά, οι γονείς του που πότε στηρίζουν τον Ηλία και πότε στηρίζονται από το χαμόγελό του.

Είναι πολύ σημαντικό πέρα από την βοήθεια του κόσμου η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι σε μια χώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει προτάξει τη ζωή πάνω από κάθε κόστος και θυσία, δεν μπορεί ο Ηλίας – Στυλιανός να μείνει μόνος… Είναι βέβαιον ότι οι άνθρωποι του ΕΟΦ αλλά και κάθε ισχυρός παράγοντας θα «σπάσουν» τις αγκυλώσεις και θα εξαφανίσουν κάθε δικαιολογία προκειμένου ο Ηλίας – Στυλιναός να νικήσει. Τώρα πλέον τα μάτια του είναι ο συμβολισμός για όλους όσοι δίνουν αγώνα για τη ζωή. Η χώρα δεν έχει παρά μια επιλογή: Να σταθεί ουσιαστικά στο πλευρό του μικρού. Χωρίς άλλη καθυστέρηση. Όλοι μέσα απο την μάχη του μικρού και την έκβασή τη αντλούμε δύναμη, εμπιστοσύνη, πίστη.

Οι γονείς του μιλούν στον κόσμο.