O Σπαρτιάτης βασιλιάς Δημάρατος, εξόριστος και σύμβουλος πλέον των Περσών κατά των Ελλήνων, συμβούλευσε να μην αψηφούν τους Έλληνες. Εξήγησε ότι όταν πολεμούν ενωμένοι είναι ανίκητοι διότι έχουν 4 βασικά χαρακτηριστικά: Το Ομόθρησκον, το Ομόγλωσσον, το Όμαιμον και το Ομόηθες.

Σήμερα η Ελλάδα υποδεικνύει σε όλο τον κόσμο πως είναι δυνατόν μια κοινωνία θανάσιμα τραυματισμένη από την οικονομική κρίση και υποβαθμισμένη στη παγκόσμια αγοραία συνείδηση μέσα σε δύο μήνες να ανατρέψει δεδομένα και να διαψεύσει προγνώσεις και στατιστικές. Αν και χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι του κόσμου μετρά μόνον 140 νεκρούς και επιδεικνύει μια πειθαρχία που εντυπωσιάζει. Γίνεται πρότυπο και ετοιμάζεται να πάρει και πάλι τον δρόμο της καθημερινότητας…

Αν ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι πράγματι ο ηγέτης που προτάσσει τη ζωή από την οικονομία και αν η Κυβέρνηση του είναι των Ελλήνων, τότε καθήκον και ιερή υποχρέωσή του είναι να διαφυλάξει με κάθε κόστος το άρρηκτο των Ελλήνων.

Η Ελλάδα πάντα θα αποτελεί σταυροδρόμι της αγοράς, κόμβο της διπλωματίας και μήλον της έριδος για ανατολικούς, δυτικούς, βόρειους και νότιους «άσπονδους» φίλους. Τα επόμενα χρόνια πρέπει να βρουν τους Έλληνες δυνατούς, αυτάρκεις, ενεργούς και ελεύθερους.

Οι πολιτικές είναι αυτές που θα διασφαλίσουν το Ομόθρησκον, το Ομόγλωσσον, το Όμαιμον και το Ομόηθες. Πολιτικές ρωμαλέες, εθνικές, έντιμες και έξυπνες.

Ο Πρωθυπουργός που θα κατορθώσει να ανατάξει την Ελλάδα και να εμπνεύσει τους Έλληνες, σε αυτή την χρονική συγκυρία, θα γράψει πραγματική ιστορία.

Σήμερα, με αιχμή την Παιδεία, το Θρήσκευμα, την Εργασία, τον Πολιτισμό, την Οικογένεια, την Παραγωγή μπορεί να γυρίσει σελίδα με σιγουριά. Αν οι βασικοί αυτοί τομείς διαπνέονται από ελληνικό ελεύθερο φρόνημα θα μεγαλουργήσουμε, αν είναι ήδη υποδουλωμένοι θα θυσιαστούμε…