Δυσαρεστημένος ο Χρυσόστομος Μεσσηνίας από τις Κυβερνητικές θέσεις για την Εκκλησία!

Δεν είναι ο σκοπός μας να κάνουμε «ανταρσία» ούτε θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση01-05-2020 11:53   

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. «Δεν ήταν τόσο ικανοποιητικές οι τοποθετήσεις της κυβερνήσεως» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των ιερών ναών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. «Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήταν τόσο ικανοποιητικές οι τοποθετήσεις της κυβερνήσεως σε σχέση με το περιεχόμενο της επιστολής του Μακαριωτάτου και της Ιεράς Συνόδου προς την κυβέρνηση. Προέχει βέβαια το θέμα της δημόσιας υγείας, ότι πρέπει να μπούμε σε μια ομαλή μετάβαση από μια έξαρση σε μια ύφεση… Δεν είναι ο σκοπός μας να κάνουμε «ανταρσία» ούτε θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο, «μέσα στην εκκλησία υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατανόηση των πραγμάτων, υπάρχουν και άνθρωποι που κινούνται με το θυμικό, και άνθρωπο που έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και η εκκλησία πρέπει όλους να τους ικανοποιεί, δεν είναι μονομέρεια...»

«Η εκκλησία από τις 16 Μαρτίου έχει δείξει και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και αλληλεγγύη και συνεργασία, και έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κρίση. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν από μέρους και της πολιτικής ηγεσίας και των επιστημόνων επιφυλάξεις για το πως θα εξελιχθεί αυτό το άνοιγμα, αλλά την επιφύλαξη αυτή, για να μπορέσουμε να τη λύσουμε, πρέπει να μας δείξουν εμπιστοσύνη…»

Όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, το πώς συμπεριφέρεται κανένας είτε σε δημόσιο χώρο είτε σε χώρο κλειστό είναι θέμα ατομικής ευθύνης. Η εκκλησία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει να υπάρχουν άτομα που θα απέχουν μεταξύ τουλάχιστον 2 μέτρα όπως λένε οι επιστήμονες. «Έχετε δει πώς κυκλοφορούν έξω στα πεζοδρόμια; δεν απέχει ο ένας 2 μέτρα από τον άλλον... Χθες, μετακινήθηκα στην πόλη της Καλαμάτας για να δω τι γίνεται... Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι ήταν μια πόλις που περνά μια κρίση».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ