Ενθουσιασμένη η Γιάννα Αγελλοπούλου με την πρόταση της Τρίπολης για το 2021

Η Τρίπολη είναι απολύτως μέσα στους στόχους, στους χρόνους και προπαντός στο πνεύμα του εορτασμού του 2021…

30-04-2020 18:05   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Τηλεδιάσκεψη – συνεργασία είχε το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης με την πρόεδρο «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η συνεργασία έγινε μέσα σε κλίμα ιδιαιτέρως φιλικό και σχετικά με τον κοινό και πανεθνικό στόχο: τον ουσιαστικό και επωφελή για το Έθνος εορτασμό – αναδίφηση, αξιολόγηση, σημασία και

προβολή – του έπους του 1821.

Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ότι αισθάνεται Αρκάς, δεδομένης της καταγωγής του συζύγου της, της οικογένειας Αγγελοπούλου, από το χωριό Βλαχορράφτης, νυν Μαραθιά, Γορτυνίας.

Άκουσε με προσοχή όλο το σχεδιασμό του δήμου, που εκτός από τις επετειακές εκδηλώσεις το 2021, έχει να κάνει με την αναβάθμιση της επωνυμίας της πόλης και την επανατοποθέτηση του δήμου σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο και γενικότερα την όλη πορεία του δήμου την επόμενη δεκαετία.

Έγινε αναφορά σε μεγάλους Αρκάδες – από τον Κολοκοτρώνη μέχρι τον Δημ. Μητρόπουλο και τον Αλ. Παπαναστασίου.

Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ενθουσιασμένη για τις προτάσεις, που έως σήμερα, έχει καταθέσει ο Δήμος στην πλατφόρμα του «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και αφορούν τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, Ψηφιακού Μουσείου πόλης, την απόδοση – ηχογράφηση της μουσικής σύνθεσης του τριπολίτη Γ. Κατραλή «Το έπος της Τριπολιτσάς», από Συμφωνική Ορχήστρα, την αναβάθμιση των ιστορικών μονοπατιών του Μαινάλου, τη δημιουργία αναρριχητικού πάρκου στην Νεστάνη, τη διασύνδεση επιχειρήσεων καινοτομίας (start up) του Δήμου και της Ελλάδας, με αντίστοιχες επιχειρήσεις αποδήμων Αρκάδων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού κλπ.

Συμφώνησε ότι η Τρίπολη δικαιούται και λόγω ιστορίας, αλλά και λόγω της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα και θα έχει σημαντικό «μερίδιο » στις σχετικές εκδηλώσεις.

Η τηλεσυνεργασία διήρκησε μισή ώρα, η πρόεδρος του «ΕΛΛΑΔΑ 2021» δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Τρίπολη, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, ότι ο Δήμος είναι από τους πρώτους σε σοβαρή (προ-) εργασία και μάλιστα απολύτως μέσα στο πνεύμα του ουσιαστικού εορτασμού που η Πολιτεία θέλει και προωθεί και το συμφέρον του έθνους απαιτεί.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ