Ξεκινούν κατά το 50% τα τακτικά χειρουργεία στο Παναρκαδικό!30-04-2020 17:52   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, θα γίνει επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε ο Αρκάς Υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Αυτό θα ισχύσει και για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, μετά το διάστημα που προηγήθηκε χωρίς τακτικά χειρουργεία.
Επίσης, σε όλα τα νοσοκομεία ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για τον κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στον Σκάι είπε ότι «τα νοσοκομεία μας όλης της χώρας πρέπει να επιστρέψουν σε μία μερική κανονικότητα. Για αυτό και από τη Δευτέρα και για τον ιδιωτικό τομέα και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα επανέλθουμε στο 50% των χειρουργείων του μέσου όρου του 2019.

Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι όλα τα μέτρα τα οποία παίρνουμε ή αίρουμε έρχονται σταδιακά, έρχονται με αποστάσεις ασφαλείας και με τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετρήσουμε και το σύστημα πώς αντιδρά, αλλά και ποιες είναι οι επιδημιολογικές μελέτες εξ’ αυτού.»

Για να συμπληρώσει: «Έχω δώσει ήδη εντολή στους Διοικητές στις υγειονομικές περιφέρειες και στους Διοικητές των νοσοκομείων, μαζί με τις Επιτροπές Λοιμώξεων εντός του νοσοκομείου και τους υπεύθυνους των χειρουργείων.

Θα κατηγοριοποιηθούν και θα μπει προτεραιότητα σε αυτά τα οποία ήταν χρόνια περιστατικά και περίμεναν να χειρουργηθούν, που όμως έχουν προτεραιότητα με βάση τα ιατρικά δεδομένα. Και έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα.

Υπάρχουν κάποια χειρουργεία τα οποία έχουν σωρευθεί, υπάρχουν κάποια άλλα τα οποία πρόκειται να επακολουθήσουν. Το σύστημα υγείας οργανωμένο, δομημένο, θέλω να πιστεύω με μία άλλη νοοτροπία και μία άλλη λογική…»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ