Δύο σημαντικά αθλητικά έργα στον Δήμο Λουτρακίου από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»30-04-2020 09:20   

ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Δύο σημαντικά αθλητικά έργα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 849.161,25 ευρώ. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την χρηματοδότηση των έργων και τώρα έγινε η οριστική τους ένταξη.

Το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή δύο (2) γηπέδων αντισφαίρισης (τένις) στα Ίσθμια, προϋπολογισμού 234.493,25 ευρώ. Αναλυτικότερα, το υποέργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής δύο (2) υπαίθριων γηπέδων τένις με συνθετικό χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο Ισθμίων, εξοπλισμό των δύο γηπέδων, εξωτερική περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό σε όλη την αγωνιστική επιφάνεια του χώρου.

Το δεύτερο έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών αναβάθμισης και της σύνθετης επιφάνειας του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου «Χρ. Θώδης», προϋπολογισμού 614.668,00 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, σε όλη την επιφάνεια του στίβου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης όλων των σαθρών τμημάτων, διορθωτικές παρεμβάσεις και αναπληρώσεις και τέλος, τοποθέτηση  νέου υλικού συνθετικού χλοοτάπητα και γραμμογράφηση της επιφάνειας του ταρτάν εμβαδού 5.500m2. Επίσης, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου, εμβαδού 8.500m2 θα τοποθετηθεί ‘υβριδικός χλοοτάπητας’ (φυσικός χλοοτάπητας για αγωνιστική ποδοσφαιρική χρήση σε αμμώδες εδαφικό υπόστρωμα στο οποίο έχει προεγκατασταθεί συνθετικός χλοοτάπητας ειδικών προδιαγραφών για χρήση σε υβριδικά συστήματα), με στόχο την αύξηση των ωρών χρήσης του γηπέδου για αγώνες ή/ και προπονήσεις  από 300 ώρες το έτος που ενδείκνυνται για τον φυσικό χλοοτάπητα, σε 1.000 ώρες το έτος (περίπου 20ώρες/ εβδομάδα). Η τελική μορφή – κατάσταση του γηπέδου θα φέρει τα απαραίτητα πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας, ΙSO ή  αντίστοιχα.

Το ποσό του προϋπολογισμού είναι 849.161,25 ευρώ, εκ των οποίων τα 249.161,25 ευρώ  είναι από ιδίους πόρους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Συνεχίζουμε το έργο μας με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, αξιοποιώντας το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Με ταχύτητα και μεθοδικότητα καταθέσαμε ένα πλήρη φάκελο για τη διεκδίκηση και τελικά την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, δίνουν διέξοδο στη νεολαία και στηρίζουν τα αθλητικά τοπικά σωματεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Ν. Κορινθίας, κ. Χρίστο Δήμα ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, συνέβαλε στη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών και απέδειξε έμπρακτα και ουσιαστικά το ενδιαφέρον του για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην τοπική κοινωνία».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ