ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στους καλλιεργητές καρπουζιού οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να ολοκληρώνεται, χωρίς όμως να ξέρουν αν θα μπορέσουν να προωθήσουν το προϊόν τους στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Αγρότυπο, υπήρξαν προβλήματα στην καρπόδεση λόγω των μεταβολών του καιρού, ωστόσο, ο καλός καιρός κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας βοήθησε την καλλιέργεια.

«Μετά τις 12 – 15 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή του πρώιμου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης. Περίπου 6.000 στρέμματα καλλιεργήθηκαν φέτος και αναμένεται μια παραγωγή της τάξης των 40.000 τόνων. Ωστόσο, οι παραγωγοί καρπουζιού φαίνονται προβληματισμένοι. Το 75% της παραγωγής πάει για εξαγωγές. Την εποχή που θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές θα ισχύουν τα μέτρα σε πολλές χώρες λόγω κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν προβλήματα με τα μέσα μεταφοράς. Επίσης, κανείς δε γνωρίζει πώς θα κυμανθεί η ζήτηση στις διεθνείς αγορές. Συνήθως όταν υπάρχει οικονομική κρίση, μειώνεται η κατανάλωση. Μετά την Τριφυλία θα ακολουθήσει το καρπούζι της Ηλείας, που είναι μεγάλη παραγωγική περιοχή, και ελπίζουμε ο καιρός να βοηθήσει για να έχουμε απορρόφηση της παραγωγής» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.