Παπασταθόπουλος: «Στις προπονήσεις δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε ούτε πάσες»28-04-2020 19:51   

ΚΟΣΜΟΣ. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναφέρθηκε στην εμπειρία των πρώτων προπονήσεων στην Άρσεναλ, στην εποχή του κορονοϊού.

Η Άρσεναλ είναι μια από τις Αγγλικές ομάδες που ξεκίνησε τις προπονήσεις εφαρμόζοντας όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί λόγω κορονοϊού. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και μίλησε για την εμπειρία της «νέας εποχής» των προπονήσεων καταγράφοντας κάθε αλλαγή που έχει επέλθει και ουσιαστικά επιτρέπει την ατομική άθληση, που απέχει πολύ από τον τρόπο που προπονούνται οι ποδοσφαιριστές με φόντο μια αναμέτρηση. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός των «Κανονιέρηδων» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο «τεστ» της Γερμανίας.

Αρχικά ο Καλαματιανός αμυντικός σημείωσε: «Η ομάδα μου ξεκίνησε προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο. Βέβαια ο ένας ποδοσφαιριστής από τον άλλον έχει μεγάλη απόσταση, γύρω στα 15 μέτρα. Έχουμε ξεκινήσει ανά ομάδες των πέντε παικτών, που βρίσκονται σε 15-20 μέτρα απόσταση. Κυρίως τρεξίματα κάνουμε, αυτή είναι η προπόνηση. Ό,τι περιέχει μπάλα το κάνει κάθε ποδοσφαιριστής μόνος του, δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε ούτε πάσες μεταξύ μας. Πιστεύω ότι η Γερμανία θα είναι μεγάλο τεστ για όλα τα πρωταθλήματα, για να δούμε το πού βρισκόμαστε και αν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Τίποτα δεν είναι σίγουρο αν δεν δούμε πρώτα τη Γερμανία».

Σας φόβισε το γεγονός ότι προσβλήθηκε από τον ιό ο προπονητής σας, Μικέλ Αρτέτα;
«Μας φόβισε γιατί ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν δίπλα μας καθημερινά. Θα πρέπει όμως να μείνουμε ψύχραιμοι. Υπήρχε περίπτωση να το περάσαμε κι εμείς χωρίς να έχουμε τα συμπτώματα. Δεν χρειάστηκε να μας κάνουν τεστ, όποιος είχε τα συμπτώματα έμενε στο σπίτι του».

Έχει φύγει ο φόβος ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές;
«Δεν έχει φύγει, αλλά η καραντίνα ήταν καλό τεστ για όλο τον κόσμο. Τα μέτρα θα αρχίσουν να χαλαρώνουν, ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει, αλλά ο καθένας θα σκέφτεται το κάθε βήμα που θα πρέπει να κάνει. Πάνω από όλα να σκεφτόμαστε την ανθρώπινη ζωή και όχι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Όλα θυσιάζονται μπροστά σε αυτό. Η Άρσεναλ ήταν η πρώτη που μίλησε για περικοπές»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ