Αυτό που συνέβη στο Ναύπλιο έχει εξήγηση… (video)28-04-2020 13:58   

ΝΑΥΠΛΙΟ. Εικόνες που τους τρομοκράτησαν αντίκρισαν περιπατητές σε παραλία στο Ναύπλιο, καθώς μια πρασινόμαυρη παχύρρευστη ουσία είχε κατακλύσει τον αιγιαλό την Δευτέρα 28 Απριλίου.

Οι εικόνες σε τμήμα της παραλίας προς τη Νέα Κίο στον υδροβιότοπο της περιοχής πραγματικά προκάλεσαν ανησυχία καθώς πολλοί πίστεψαν πως πρόκειται για κάποιου είδους ρύπανσης από κάποιο πλοίο ή εργοστάσιο. Τι πραγματικά όμως έχει συμβεί;

Οι φυσικές συνθήκες και τα επίπεδα θρεπτικών ουσιών μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη αφθονία συγκεκριμένων τύπων πλαγκτόν (υπερτροφισμός). Αυτές οι «εκρήξεις» του πλαγκτόν είναι κοινά σε όλους τους ωκεανούς του πλανήτη και μπορούν να αποτελούνται από φυτοπλαγκτόν, ζωοπλαγκτόν ή ζελατινώδες ζωοπλαγκτόν, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Όπως δείχνει το video απο τις Αργολικές Ειδήσεις οι πληθυσμιακές εκρήξεις του φυτοπλαγκτόν συμβαίνουν όταν το φως του ήλιου και τα θρεπτικά συστατικά είναι διαθέσιμα στα φυτά και έτσι αυτά αναπτύσσονται και αναπαράγονται σε σημείο όπου είναι τόσο πυκνά ώστε η παρουσία τους να αλλάζει και το χρώμα του νερού στο οποίο διαβιούν.

Οι «εκρήξεις» αυτές μπορούν να είναι σύντομες (να αρχίζουν και να τελειώνουν μέσα σε λίγες μέρες) ή μπορούν να διαρκέσουν έως και αρκετές εβδομάδες. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε σχετικά μικρή κλίμακα ή να καλύψουν εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της επιφάνειας του ωκεανού…

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ