ΑΣΕΕΑ Λακωνία: «Ο κορωνοϊός απορροφά στις εξαγωγές ακόμα και το πορτοκάλι του χυμού..!»

29-04-2020 06:55   

ΣΠΑΡΤΗ. Η υψηλή ζήτηση για πορτοκάλια λόγω κορωνοϊού έφερε αμηχανία στον χώρο της χυμοποιίας, όπου οι ποσότητες πορτοκαλιών μέχρι στιγμής είναι περιορισμένες.

Στη Λακωνία, ο πρόεδρος του ΑΣΕΕ Αμυκλών Σπάρτης, Δημήτρης Δημάκος, εξηγεί στην «ΥΧ» ότι «μέχρι τώρα, μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε μεγάλες ποσότητες. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια μείωση

που φτάνει το 20% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Πιστεύουμε όμως ότι στο τέλος θα έχουμε τις ποσότητες που χρειαζόμαστε, γιατί υπάρχουν πίσω μεγάλες ποσότητες Βαλέντσια, ποσότητες με προβληματική ποιότητα αλλά και ψιλό πορτοκάλι, που λογικά θα κατευθυνθεί στη χυμοποίηση».

Αναφερόμενος στις τιμές που διαμορφώνονται για τον χυμό, ο κ. Δημάκος υποστηρίζει πως «αυτήν τη στιγμή μπορείς να βρεις με 190 ευρώ τον τόνο και γι’ αυτό πιστεύω ότι η τιμή του θα ανέβει μετά το καλοκαίρι».

Όσον αφορά τις τιμές που διαμορφώνονται για τον παραγωγό, πριν έναν μήνα ήταν στα 8 λεπτά, ενώ αυτό το χρονικό διάστημα ανέβηκαν κατά ένα λεπτό παραδοτέα στο χυμοποιείο. Η τιμή που εκτιμάται ότι εισπράττει ο παραγωγός είναι στα 5 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος, «είναι τέτοια η ζήτηση για το πορτοκάλι, ώστε τα μεγέθη που την περασμένη χρονιά πήγαιναν για χυμό, τώρα πάνε για εξαγωγές».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ