ΣΠΑΡΤΗ. Οι εικόνες είναι δραματικές. Ακόμα πιο φριχτές είναι όταν βρεθείς στις όχθες του ιστορικού ποταμού που διασχίζει τον κάμπο της Σπάρτης. Αυτή τη φορά τα νεκρά ψάρια του ποταμού είναι χιλιάδες…
Το notospress.gr στα 10 χρόνια λειτουργίας του έχει επιχειρήσει τουλάχιστον 6 φορές να αναδείξει το πρόβλημα με τον Ευρώτα. Μετά από κάθε αναφορά και ρεπορτάζ το ίδιο το notospress.gr εγκαλείται γιατί αναδεικνύει το πρόβλημα. Ακόμα και οι δημόσιες αρχές ελέγχουν δείχνουν να δυσκολεύονται να βγάλουν άκρη.
Αυτή τη φορά όμως οι ίδιοι οι πολίτες στην περιοχή του Λευκοχώματος Σπάρτης (Αγία Παρασκευή) αγανακτούν και δείχνουν το πρόβλημα.
Χιλιάδες ψάρια του ποταμού νεκρά. Την αιτία θα πρέπει να την εξηγήσουν οι ειδικοί…
Αλήθεια είναι ότι πάνω από την Σπάρτη τα νερά του ποταμού είναι καθαρά, σε βαθμό που ο δήμαρχος της Σπάρτης να έχει την άνεση για βουτιές. Μετά την Σπάρτη όμως η κατάσταση είναι θανάσιμα ανεξέλεγκτη.
Ιδιαίτερα όταν μειώνεται η ροή των νερών η καταστροφή συχνά είναι αναπόφευκτη. Δεν επιβιώνουν ούτε τα ποταμόψαρα...
Οι δημότες όπως η νεαρή Δ.Τ. γράφουν: «Ευρώτας ώρα μηδέν!!! Ντροπή. Nτροπή... Βλέπει;;; Ακούει κανείς;;; Αυτά είναι αποτελέσματα των εργοστάσιων που ρίχνουν τα απόβλητα τους στα νερά του Ευρώτα... Η περιοχή είναι κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Λευκόχωμα...»