Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

1. Ετοιμάζονται οι φωστήρες του υπουργείου, αφού τα θαλάσσωσαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να νομοθετήσουν εν μέσω πανδημίας!!!

Με μοναδικό κριτήριο - γνώμονα την άρση των αλλαγών που είχε επιφέρει η προηγούμενη κυβέρνηση!!!

Αντί, νυχθημερόν, να θωρακίζουν κάθε αίθουσα διδασκαλίας σε αυτό τον τόπο, να προμηθεύονται υγειονομικό υλικό, να επιδίδονται στις αναγκαίες χωροταξικές αλλαγές ως και την τελευταία αρχιτεκτονική διαρρύθμιση για τον ΠΟΛΕΜΟ που θα ακολουθήσει με το καθολικό άνοιγμα των σχολείων, ΑΥΤΟΙ ευαγγελίζονται μεταρρυθμίσεις στη δόλια Παιδεία μας επί το συντηρητικότερον, κατευθυνόμενες και ευεπίφορες δυνατοτήτων πλουσίων γόνων.

2. Άφθονες συνεντεύξεις, πιθανολογίες, φαεινές ιδέες, παρελαύνουν στους ανοιχτούς μας δέκτες με παπαγαλίζουσες τις Κεραμέως, Λασκαράκη. Ήθελα να ήξερα δε ζαλίζονται από αυτή την επικοινωνιακή παραζάλη; Γιατί δεν κάνουν κάτι να την αποφύγουν δια της ευγενικής προσπέλασης αναγνώρισης της παντελούς άγνοιας που ουσιαστικά τις διακρίνει;

Δε θα ήταν πιο τίμιο, όταν τις καλούν τα κανάλια, να απαντούν με το τιμιότατο «Δε γνωρίζουμε τίποτα, θα περιμένουμε τις αποφάσεις Τσιόρδα, Μητσοτάκη».

3. Η ολοκληρωτική ΠΑΡΑΝΟΙΑ ονομάζεται: αγγλικά και πληροφορική στο νηπιαγωγείο. Είδηση που μας καθιστά - ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ -ΣΟΥΡΓΕΛΑ!!! Όταν δεν έχεις κατακτήσει στο ελάχιστο τη μητρική σου, θα έρθει η Αγγλική για να πελαγώσει ο λιλιπούτειος μαθητής ακόμα περισσότερο.

4. Αυξάνεται ο αριθμός μαθητών στα δημοτικά για να εντρυφήσουμε στο πώς ήταν η δημόσια εκπαίδευση τον 19ο αιώνα!!!

Επίκαιρη καινοτομία, τρίβουν τα χέρια τους οι ανά τον κόσμο κορονοϊοί και ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΧΤΑ προτιμούν Ελλάδα, από τον επόμενο Σεπτέμβρη για καλές...διασπορές.!!!

5. Στέλνονται, από τα μέσα Μαΐου, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ, τη στιγμή που και οι γείτονες Ρουμάνοι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία. Αν θυσιαστούν και 2-3 εκπαιδευτικοί ΠΟΙΟΝ πειράζει;

Θα τους χειροκροτήσουμε ως ΗΡΩΕΣ, ως παράπλευρες απώλειες, προς χάριν επίτευξης ανοσίας / ανοησίας στην κοινότητα.

6. Πανελλήνιες: Ιτε παίδες Ελλήνων!!! Αν συμβεί και κρούσμα, θα το ρυθμίσει ο Χαρδαλιάς με τη γνωστή διαδικασία ιχνηλάτησης σε ένα εξεταστικό κέντρο, καραντίνα για 14 μέρες και λοιπά....

7. Οι κακόμοιροι οι συνδικαλιστές άρχισαν να ψελίζουν κάποια πράγματα βλέποντας ότι οι συνάδελφοι πηγαίνουν ως πρόβατα επί σφαγή στις δουλειές τους, ουσιαστικά ΑΟΠΛΟΙ σε ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ σχολεία.

8. Γονείς χωρίς οργάνωση, σωματεία χωρίς ΦΩΝΗ να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης που τους αφορούν μιας και θα κινδυνέψουν και οι δικές τους ζωές!!!

9. Πρωθυπουργός: Άβουλος και μοιραίος ξέρει τις δυσκολίες της εξόδου και συνεχώς συνεδριάζει με διάφορα επιτελεία, γράφει και σβήνει πάνω σε αχαρτογράφητες και επικίνδυνες ατραπούς γιατί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ακόμα και η επιστημονική κοινότητα ΑΔΥΝΑΤΕΙ να κατανοήσει τον τρόπο δράσης και μετάδοσης του φονικού ιού.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ;

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ,ΔΗΜΟΤΙΚΑ,ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ Α' ΚΑΙ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ!!!

ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΚΛΩΝΟΥΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!

* Φιλόλογος