Τα πρώτα αντιδραστήρια για ανίχνευση του νέου κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας27-04-2020 14:14   

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει ήδη παραλάβει την πρώτη παρτίδα από αντιδραστήρια για ανίχνευση του νέου κορονοϊού covid-19 και πραγματοποιούνται αναλύσεις δειγμάτων μέσω της μοριακής μεθόδου ανάλυσης PCR. Την Τρίτη 28/4/20 γίνεται παραλαβή και της παραγγελίας αντιδραστηρίων.
Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η μοριακή τεχνική ανάλυσης αποτελεί την πιο έγκυρη μέθοδο για τη διάγνωση του νέου κορονοϊού και είναι ευρέως γνωστή ως PCR πραγματικού χρόνου. Επίσης είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος που διαθέτουμε σήμερα. Για την εξέταση γίνεται λήψη ρινικού ή φαρυγγικού επιχρίσματος με στειλεό που μοιάζει με μακριά μπατονέτα Το δείγμα μπαίνει σε κατάλληλο φιαλίδιο και στέλνεται στο εργαστήριο, όπου ελέγχεται για την παρουσία του ιού μέσω της ανίχνευσης του γενετικού υλικού (RNA) του ιού. Αυτό γίνεται με την μέθοδο PCR πραγματικού χρόνου, στην οποία το γενετικό υλικό του ιού πολλαπλασιάζεται και έτσι μπορεί να ανιχνευθεί στα ειδικά μηχανήματα.
Από τη στιγμή που σε ένα δείγμα ξεκινά η διαδικασία της εξέτασης, απαιτούνται περίπου 2 ώρες για την ολοκλήρωσή της. Μέχρι σήμερα έχουν έχουν ληφθεί και αναλυθεί περίπου 25 δείγματα που αρκετά από αυτά έχουν σταλεί και στο ινστιτούτο Παστέρ και έχει επιβεβαιωθεί το ίδιο αποτέλεσμα.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ