ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Διάλογο και όχι ρήξη με την Πολιτεία, ζητά o Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. «Να ανοίξουν οι Εκκλησίες με όποιους όρους θέλει η Πολιτεία για το θέμα της δημόσιας υγείας, αρκεί να λειτουργήσουν οι Ναοί» ζητεί με δήλωσή του στο protothema. gr o Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Και συνεχίζει λέγοντας ότι και οι ιερείς αφουγκράζονται τις αγωνίες των πιστών που θέλουν να επιστρέψουν στους ναούς και δεν ζητούν το άνοιγμα των Εκκλησιών «για να ικανοποιήσουμε κάποια ιδεολογική κατεύθυνση».
«Δεν μπορεί να ανοίγουν κουρεία και κομμωτήρια, μικρά μαγαζιά και όχι οι Εκκλησίες που φέρεται ότι θα ανοίξουν μαζί με τις καφετέριες. Πρέπει να ανοίξουν οι Εκκλησίες και να μην υπάρχει ο παραλληλισμός με τις καφετέριες» λέει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Ο Μητροπολίτης λέει επίσης ότι «Βιώνουμε δημιουργία τόξου αντίθετου προς τον Αρχιεπίσκοπο, που υποστηρίζει ότι ο αυτός υποχωρεί απέναντι στην Πολιτεία για θέματα θρησκείας . Σε κάθε βήμα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να διαχειριστούμε και την εσωτερική μας ενότητα που δεν μπορούμε να την θυσιάσουμε».
Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να βρεθούν σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Ο Αρχιεπίσκοπος επικοινωνεί με την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό έστειλε και την επιστολή λέει ο κ. Χρυσόστομος , ο οποίος εστιάζει στην λύση και όχι στην ρήξη με την Πολιτεία . «Σε μία εποχή μεγάλης κρίσης δεν ακούμε τις φωνές για ρήξη , δεν υπάρχει λόγος ρήξης , αλλά πρέπει να υπάρχει διάλογος και να βρεθεί ένα modus vivedi να ανοίξουν οι Εκκλησίες καθώς ο κόσμος αγωνιά».
Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρεται και στο Πάσχα που ως μεγάλη γιορτή είναι συνυφασμένη στην συνείδηση του κόσμου με την Εκκλησία «και αν δεν το λαμβάνει κανείς υπόψιν του είναι ουτοπιστής» λέει . Ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοιού πείσαμε τους πιστούς για το θέμα των Εκκλησιών αλλά τώρα πρέπει να υπάρξει μία ελαστικοποίηση των μέτρων.