ΑΜΥΚΛΕΣ. Tελικά σε αυτή την περιοχή οι «ευάλωτοι» είναι και οι κρουνοί. Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλη την έκταση του αρδευτικού δικτύου των Αμυκλών «άγνωστοι» δράστες έσπασαν τους κρουνούς. Η ζημιά είναι τεράστια. Ίσως να υπερβαίνει και τις 20.000€. Αλήθεια είναι ότι για να κάνουν κάποιοι τέτοια μεγάλη ζημιά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, της δημόσιας περιουσίας και της καλλιέργειας μιας μεγάλης περιοχής, δεν μπορεί να είναι δύο – τρείς. Και φυσικά δεν μπορεί να στέκουν στα καλά τους. Διακατέχονται από εκδικητικότητα αφού το όφελός τους έχει να κάνει, πρωτίστως, με τη ζημιά που επιφέρουν στην κοινωνία. Φυσικά την ώρα που η Αστυνομία ελέγχει αν μπαίνουμε δυό – δυό στην μπανιέρα μας δεν έχουνε αξίωση να πιάσει «πάνω στους κρουνούς» τους επικίνδυνους κακοποιούς.

Σήμερα όμως που η ζημιά καταγράφεται, οι πληροφορίες συγκεντρώνονται και οι υποψίες εστιάζονται θα ήταν φρόνιμο, δίκαιο και χρήσιμο ο Εισαγγελέας Σπάρτης να επιληφθεί την υπόθεσης και να βάλει ένα τέλος στην αυθαιρεσία που, ειδικά σε αυτό το χωρίο, έχει στοιχίσει όχι μόνον υλικά αλλά και ηθικά.

Η αποκατάσταση της ζημιάς θα γίνει φυσικά από τον δημόσιο ή κοινωνικό κουμπαρά αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος.

Όταν η Αστυνομία που καλείται να διεκπεραιώσει την υπόθεση δεν έχει καύσιμα και γιλέκα και οι νοσοκόμοι δεν έχουν μάσκες δεν μπορεί για το έτσι θέλω των «γνωστών – αγνώστων» κακοποιών της περιοχής το κράτος και η κοινωνία να επιβαρύνεται με πολλές χιλιάδες ευρώ, η ανασφάλεια να εδραιώνεται, ο φόβος να διαχέεται και η καθημερινότητα να βάλλεται προκλητικά.

Θυμίζουμε ότι είναι το χωριό που όταν βουλευτής του Νομού τόλμησε να αναφερθεί στα κακοποιά στοιχεία που το έχουν καταλάβει κλήθηκε από τον πρόεδρό του Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει πίσω τις δηλώσεις του διότι έθιγαν, φαίνεται, την «φυλή των κακοποιών»…

Φωτογραφία αρχείου