Τα ξημερώματα του ΑΝΖΑC DAY πολλοί Έλληνες μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλούς βγήκαν στις αυλές τους και άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν σε διάφορους πολέμους για την ελευθερία μας

ΚΟΣΜΟΣ. Εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί τίμησαν με έναν πρωτότυπο τρόπο τους βετεράνους τους καθώς για πρώτη φορά στο ANZAC DAY δεν έγιναν εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού. Έτσι, βγήκαν στις αυλές τους και άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν σε διάφορους πολέμους για την ελευθερία μας.

Πολλοί ήταν και οι Έλληνες που τίμησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τους ANZAC’s.

Μεταξύ αυτών και η Stacey Harris η οποία έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι Αυστραλοί που πολέμησαν σε δυο παγκοσμίους πολέμους στην Ελλάδα.

Η κα Stacey Harris παίζει το μουσικό όργανο bagpiper (κάτι σαν την δική μας τσαμπούνα) και όπως μας ενημερώνει ο ιστορικός Jim Claven βγήκε στο Brunswik και απέδωσε τιμές μαζί με την ελληνική σημαία..

Η ειπιλογή του Brunswick δεν ήταν τυχαία.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυστραλοί στρατιώτες που πολέμησαν στην Ελλάδα κρύφτηκαν και σώθηκαν από Λάκωνες, τους οποίους κάλεσαν αργότερα στη Μελβούρνη.

Οι πρώτοι Λάκωνες εγκαταστάθηκαν στο Μπράνσγουϊκ και έφεραν εν συνεχεία τους υπόλοιπους.

Σήμερα οι Λάκωνες της Μελβούρνης είναι διπλάσιοι από τον πληθυσμό του Γυθείου.

Το εντυπωσιακό οίκημα της Παλλακωνικής βρίσκεται στο Μπράνσγουϊκ εν στον Δήμο του Μόρελαντ, που είναι αδελφή πόλη με τη Σπάρτη, υπάρχει μια μικρή πλατειούλα που λέγεται Sparta Place με τον ανδριάντα του Λεωνίδα.