ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ. H καμαριέρα που εργαζόταν στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες δεν ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ερμιονίδα, καθώς είχαν προηγηθεί δύο κρούσματα στην περιοχή από τις 6 Μαρτίου, μη σχετιζόμενα με τη δομή.
Ωστόσο γίνεται αρκετός λόγος για το αν και κατά πόσο ήταν αυτή που έφερε τον κορωνοϊό στη δομή μεταναστών, έχοντας κολλήσει κάπου έξω.
Η κόρη της μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και εξέφρασε τη δική της άποψη απαντώντας σε όσα ακούγονται.
«H μητέρα μου δούλευε και καθάριζε τα δωμάτια ως καθαρίστρια. Κάποια στιγμή, μου αναφέρει ότι υπήρχε μια γυναίκα, η οποία είχε ένα παιδί κι είχε συμπτώματα βήχα και πυρετό. Αρχές Απριλίου, η μητέρα μου μετά τη δουλεία πήγε σπίτι, ανέβασε πυρετό κι είχε πόνο στην μέση. Έκατσε δώδεκα μέρες περίπου σπίτι, δεν ξαναπάτησε το πόδι εκεί πέρα. Η μητέρα μου κόλλησε και τον μπαμπά. Τους μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα, όπου και βρίσκονται μέχρι σήμερα. Η μητέρα μου έχει λίγο χαμηλό το οξυγόνο της, ο πατέρας μου έχει βήχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως καταγγέλλει η κόρη της καμαριέρας δεν έκαναν τεστ για κορωνοϊό στους μετανάστες που διέμεναν στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν η μητέρα της: «Έρχονται κάποιοι πρόσφυγες, πάνε σε ένα ξενοδοχείο. Ωραία; Δεν πρέπει να περάσουν από εξετάσεις; Δεν φταίνε οι μετανάστες, φταίνε κάποιοι οι οποίοι δεν είπαν σ' αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν τις εξετάσεις, το τεστ του Covid-19».
Σύμφωνα με την κόρη της η μητέρα της δεν δούλευε κάπου αλλού εκτός από το ξενοδοχείο: «Είδα ότι μερικοί έλεγαν ότι δούλευε σε βίλες, καθάριζε βίλες... είναι ψέματα! Η μάνα μου μόνο στο ξενοδοχείο δουλεύει και μετά σπίτι. Πονάω για την μάνα μου, τρέχω όλη μέρα, κάνω δυο δουλειές την ημέρα και τρέχω πηγαίνω κάθε μέρα σχεδόν πράγματα στην μαμά. Κουράζομαι και από την άλλη να ακούω αυτά; Όχι, συγγνώμη!».