ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε διακοπή οδηγείται το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών και στους δύο ομίλους, όπως εξήχθη από τις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποίησε η ομοσπονδία με τα σωματεία. Αβαντάζ για την άνοδο έχουν ο Απόλλων Καλαμάτας και τα Πεύκα από κάθε όμιλο.

Ολοκληρώθηκαν οι δύο τηλεδιασκέψεις της ΕΟΠΕ με τα σωματεία του Α' και Β' ομίλου της Α2 γυναικών. Και στους δύο ομίλους το σύνολο των σωματείων τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες καραντίνας και την τόσο μεγάλη αποχή από τα γήπεδα δεν μπορούν να συνεχιστούν πλέον οι αγώνες.

Αρχικά όσον αφορά τον Α' όμιλο οι περισσότερες ομάδες υποστήριξαν ότι καλό θα ήταν να τηρηθεί η προκήρυξη που ισχύει, με τον Απόλλωνα Καλαμάτας πρωταθλητή και παράλληλα κάτοχο του εισιτηρίου ανόδου στην Πρι Λιγκ και να υποβιβαστούν όσες ομάδες έχουν πέσει μαθηματικά.

Κάποιοι εκπρόσωποι ομάδων υποστήριξαν το πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως μη γενόμενο, ενώ η εκπρόσωπος του πρωτοπόρου Απόλλωνα Καλαμάτας ζήτησε αν η πολιτεία ανοίξει τα γήπεδα στα μέσα Μαΐου να δοθεί η ευκαιρία να κάνουν προετοιμασία οι ομάδες για 2-3 εβδομάδες και να γίνουν οι υπολειπόμενοι αγώνες σε διαδοχικές εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ να πραγματοποιηθούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ της Πρι Λιγκ σε μορφή φάιναλ φορ.

Επίσης σε αυτό το σημείο ο εκπρόσωπος του Απολλώνιου Κερατσινίου επανέλαβε την επίσημη θέση του συλλόγου να ανέβει στην Πρι Λιγκ ο Απόλλωνας Καλαμάτας, να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την κατηγορία στη Β' Εθνική και αν δεν βρεθεί τρόπος να ανέβουν οι τρεις από τις πέντε πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων από τη Β' Εθνική, βάσει της προκήρυξης, όπως να αποσυρθούν δύο από αυτές από το δικαίωμα ανόδου, να μην ανέβει καμία παρά και οι πέντε μαζί.

Στη συνέχεια ακούστηκαν οι τοποθετήσεις και από τις ομάδες που είναι υποψήφιες για υποβιβασμό, ενώ η Αγία Παρασκευή ενημέρωσε ότι έχει στείλει γραπτή πρόταση αν και εφόσον ο όμιλος συγκροτηθεί τελικά με 16 ομάδες τη νέα σεζόν να «σπάσει» σε δύο υποομίλους των 8.

Ίδια εικόνα είχαμε και στον Β' όμιλο, όπου και εδώ το σύνολο των σωματείων τοποθετήθηκε υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος, ότι τα Πεύκα έχουν προβάδισμα ανόδου στην Πρι Λιγκ, καθώς και για τις ομάδες που είναι υποψήφιες για υποβιβασμό.

Τέλος, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων σε αυτές τις δύο διασκέψεις ότι πρόθεση της ΕΟΠΕ είναι να γίνει μια δίμηνη μεταγραφική περίοδος από αρχές Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες, να υπάρξει μία ακόμη εμβόλιμη τον χειμώνα και όποιος σύλλογος αποσυρθεί από πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει να υποβιβάζεται στη Β' κατηγορία της Ένωσης που ανήκει.

Εδώ να σημειωθεί ότι πολλά θα εξαρτηθούν για τη συγκρότηση του Α' και του Β' ομίλου και τον αριθμό των ομάδων που θα τις αποτελούν τη σεζόν 2020-21 από το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν ή αν δεν πέσει καμία από την ανώτερη κατηγορία της Πρι Λιγκ.