Επτά προτάσεις για «αναίμακτη» λήξη της σχολικής χρονιάς23-04-2020 08:38   

Γράφει ο Ιωάννης Χριστάκης*

Επειδή το άνοιγμα των σχολείων - τέλη Μάη 2020 -,όπως γράφεται και ακούγεται, εγκυμονεί ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για τη ζωή εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων συγγενών μαθητών (πολλοί από τους παραπάνω ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες) θα πρότεινα τα ακόλουθα.

1. Να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΜΑΘΗΤΩΝ, πλην των μαθητών της Γ'ΛΥΚΕΙΟΥ που για τρεις εβδομάδες θα ολοκληρώσουν ύλη που τυχόν δεν έχουν διδαχτεί από αυτή που ήδη έχει περικοπεί.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΌΛΟΙΠΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΟΜΟΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΗ ΜΕΧΡΙ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020.

2. Η προαγωγή και η απόλυση των μαθητών όλων των τάξεων δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και των δύο τάξεων Λυκείου να προέλθει από συμψηφισμό ανάλογης βαθμολογίας τριμήνων ή τετραμήνων με την ήδη επιδοθείσα προηγούμενη/ες στους γονείς και κηδεμόνες. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΜΦΑΣΗ - ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ - ΣΕ ΕΠΙΕΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!!!

3. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις να αρχίσουν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ώστε οι συνάδελφοι που θα εμπλακούν σε αυτές να έχουν τελειώσει με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους στα διάφορα σχολεία που υπηρετούν.
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!!
(Τήρηση αποστάσεων, προστατευτικές στολές για ολόσωμη προστασία ανάλογες με αυτές που φορούν νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ολιγάριθμα εξεταστικά τμήματα, εισηγητές, επιτηρητές, μέλη εξεταστικών επιτροπών αυστηρά ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ και άλλα !!!

4. Οι Πανελλήνιες να έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

5.ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ Η - ΚΑΤ' ΕΜΕ - ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020!!!
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΝ ΜΕΡΕΙ!!!

6. Να  οργανωθεί καλύτερα η τηλεκπαίδευση από το υπουργείο και να γίνουν - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - οι δέουσες ενέργειες για φτηνό και γρήγορο ίντερνετ, πρωτίστως σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (Είμαστε ΟΥΡΑΓΟΙ στην Ευρώπη ως προς τα αυτονόητα που αναφέρθηκαν παραπάνω).

7. Να δοθεί έξτρα τρίμηνο επίδομα (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος)600 ευρώ στους ΗΡΩΕΣ συναδέλφους που έφεραν σε πέρας ένα ΣΙΣΥΦΕΙΟ άχθος που ακούει στο όνομα: ασθμαίνουσα τηλεκπαίδευση!!! Γνωρίζω ότι πολλοί από αυτούς – νυχθημερόν - βρίσκονταν μπροστά σε μία οθόνη!!!
Εύχομαι υγεία στους συναδέλφους κυρίως που θα ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ όλα τα βάρη να τελειώσει ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ και αυτή η σχολική χρονιά.
ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΙ, ΑΣΤΗΡΙΚΤΟΙ, ΟΜΩΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

*Υστερόγραφο: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΑΧΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!!!

* Φιλόλογος

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
* Τα άρθρα αναγνωστών δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ