Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού κατέθεσε μήνυση για τον 14χρόνο που έχασε την ζωή του

Ο 14χρονος προσπάθησε να πιάσει την μπάλα του και γλίστρησε και βρέθηκε στο κενό από ύψος 60 μέτρων22-04-2020 11:54   

Ο απόστρατος του Π.Ν. ζητεί την  άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου του άδικου χαμού του παιδιού

ΙΣΘΜΟΣ. Για τον απρόσμενο και άδικο θάνατο του 14χρόνου Ευάγγελου Τσάκωνα ο οποίος την Μεγάλη Πέμπτη παίζοντας έπεσε στο κενό της Διώρυγας Κορίνθου από 60 περίπου μέτρα ύψος και βρήκε τραγικό θάνατο, ο πρώην Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης ζητεί, με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου του άδικου χαμού του παιδιού.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, στον ισθμό της Κορίνθου, το άτυχο αγόρι μαζί με φίλους του έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας.

Κάποια στιγμή, σταμάτησαν να παίξουν μπάλα. Η μπάλα όμως ξέφυγε και ο 14χρόνος έτρεξε να την πιάσει, ενώ οι φίλοι του, του φώναζαν να σταματήσει και να την αφήσει να φύγει - κυλίσει.

Όμως, το παιδί γλίστρησε. Πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του στο χώμα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου και να βρει τραγικό θάνατο.

Ολόκληρη η κοινωνία Περαχώρας του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, αιφνιδιάστηκε από την είδηση του χαμού του 14χρόνου αγοριού.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταμάτης στην μηνυτήρια αναφορά του στις όχθες της Διώρυγας (στα πρανή) και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, αλλά ούτε υπάρχουν ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης.

Επισημαίνει ακόμη, ο κ. Σταμάτης ότι η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» («ΑΕΔΙΚ») που διαχειρίζεται την Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων, στις άκρες της διώρυγας και από τι δύο πλευρές της.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ζητεί από την Εισαγγελία να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, συμμέτοχοι και οι εμπλεκόμενοι, του τραγικού συμβάντος, οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ’ άρθρα 45-49 Ποινικού Κώδικα) και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, όπως είναι αυτές της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (άρθρο 302 παράγραφος 1 Ποινικού Κώδικα).

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ