Αν αντέχετε… παρακολουθήστε την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ να μιλά για τη συνέχεια των Ελλήνων (video)

Οι Έλληνες, οι αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους…21-04-2020 20:45   

ΕΛΛΑΔΑ. Η Ελληνίδα βυζαντινολόγος και ακαδημαϊκός μίλησε για την περίοδο του κορονοϊού και την καραντίνα. Για το Πάσχα στην περίοδο του κοροναϊού και την καραντίνα.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, έστειλε και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα: «Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κοροναϊό και να συγχαρούμε αυτούς που κυβερνούν. Γιατί αποδείξαμε ότι σαν λαός, εμάς που μας θεωρούσαν αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους», είπε η κυρία Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού και τον… αναγκαστικό εγκλεισμό αρκετών ομάδων πληθυσμού στο σπίτι, σημείωσε ότι το βρίσκει θετικό. «Όχι μόνο θετικό, νομίζω και ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ανθεκτικότεροι. Θα καταλάβουμε ότι μια καταστροφή σαν την σημερινή δεν έχει συνέπειες καλές, αλλά αυτές οι συνέπειες θα γίνουν προτερήματα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το Πάσχα που θέλει να θυμάται η Ελληνίδα ιστορικός είπε: «Νοσταλγώ το ελληνικό Πάσχα γιατί είναι το μόνο γεμάτο κατάνυξη, δεν είναι το Πάσχα μιας μέρας αλλά μίας εβδομάδας, σαν ένα κρεσέντο μουσικό, μια σονάτα του Μπετόβεν, είναι το Πάσχα που θέλω να θυμάμαι».

Παράλληλα, κλείνοντας την παρέμβασή της η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ έστειλε τη δική της ευχή για την επόμενη μέρα λέγοντας: «Να είναι πάντα ζωντανή η ελπίδα για το καλύτερο».

Aν έχετε αντοχές… παρακολουθήστε ομιλία της, προ καιρού, σε ακροατήριο φοιτητών.

«Υπάρχει συνέχεια στην ελληνική ιστορία; Ή μήπως η ελληνικότητα είναι απλά ένα κατασκεύασμα;» Με αυτό το διπλό ερώτημα η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ ξεκινά το ταξίδι στα μονοπάτια της ιστορίας, της εθνικής συνείδησης και της σχέσης του παρελθόντος με το μέλλον. Σε μια εποχή όπου όλες αυτές οι έννοιες βρίσκονται στο προσκήνιο πολιτικών και διεθνών διαλόγων, τα λόγια της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ ηχούν με νέα αξία και σημασία. Με τη γνωστή παρρησία που τη χαρακτηρίζει και με γνώσεις που έχουν αποκτηθεί ύστερα από δεκαετίες σπουδών πάνω στις συγκεκριμένες θεματολογίες, απαντά στα δοθέντα ερωτήματα, δημιουργώντας μια νέα αντίληψη για την αξία του παρελθόντος και μια νέα επιθυμία για το μέλλον».

Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στην École des Hautes Études στη Γαλλία, όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιστορίας. Υπήρξε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης και η πρώτη γυναίκα Πρύτανης της Ακαδημίας και Καγκελάριος των Πανεπιστημίων των Παρισίων. Είναι επίτιμη διδάκτωρ πλειάδας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως του Harvard, της Νέας Υόρκης, του Ελληνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, του Παν/μίου Κρήτης κ.ά. Κατά την ακαδημαϊκή της καριέρα έχει τιμηθεί με τα ανώτερα αξιώματα. Σήμερα, θεωρείται μια απ' τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες, με πολυάριθμες διαλέξεις και ομιλίες ανά τον κόσμο.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ