ΕΛΛΑΔΑ. Στη συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά», για τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, ολοκληρώνεται απόψε η δημοπράτηση της ρακέτας Τσιτσιπά, της εμφάνισης Σάκκαρη και της φανέλας Ράτζα, ενώ ήδη συγκεντρώθηκαν 13.500 ευρώ από τα ενθυμήματα Γκάλη και Ζαμπίδη

Με την εμφάνιση που ο Λευτέρης Πετρούνιας (https://www.youtube.com/watch?v=pwDCUNbvZGE) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στα Παγκόσμια Κύπελλα γυμναστικής της Μελβούρνης και του Μπακού προ μηνών και «αγκάλιασε» την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη φανέλα «Νο17» του Φάνη Γκέκα από το Μουντιάλ στη Βραζιλία το 2014, που βρισκόταν στο Μουσείο της Εθνικής Ποδοσφαίρου στα Χανιά και την προσφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδας «Γαλανόλευκος Φάρος» (https://www.youtube.com/watch?v=P6MuPEaCdVw) και με το βραβείο διαιτησίας στον ρέφερι Μιχάλη Κουρέτα (https://www.youtube.com/watch?v=-_K9MMCSgYY) από τον τελικό του World League ΗΠΑ – Αυστραλία, στο πόλο γυναικών το 2009 στην Αγία Πετρούπολη, συνεχίζονται οι δημοπρασίες προσωπικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας, από τη σπουδαία καριέρα και τις αθλητικές τους επιτυχίες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά»!

Ως γνωστόν, τα έσοδα από τις δημοπρασίες των ενθυμημάτων, οι οποίες διενεργούνται για κάθε ένα απ’ αυτά επί μία εβδομάδα στον ιστότοπο https://www.charityidols.com/el/, κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, στην Τράπεζα Πειραιώς, για την ενίσχυση του αγώνα της χώρας μας ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι δημοπρασίες ξεκίνησαν τη Μεγάλη Δευτέρα, με την υπογεγραμμένη φανέλα του Νίκου Γκάλη από το «χρυσό» Ευρωμπάσκετ ’87, η οποία δημοπρατήθηκε με το ποσό ρεκόρ των 8.500 ευρώ και με τα «παγκόσμια» γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη, που «εξαργυρώθηκαν» αντί 5.000 ευρώ.

Απόψε ολοκληρώνονται και οι δημοπρασίες για την «κουπάτη» ρακέτα του Στέφανου Τσιτσιπά, με την οποία κατέκτησε το ATP Finals, για την εμφάνιση της Μαρίας Σάκκαρη από το Australian Open και για τη θρυλική φανέλα του Ντίνο Ράτζα με την Γιουγκοπλάστικα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ενθυμήματα που επίσης έχουν ήδη συγκεντρώσει προσφορές αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Στη συγκεκριμένη διαδικτυακή δράση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, έχουν επίσης προσφέρει αθλητικά τους ενθύμια και θα δημοπρατηθούν τις επόμενες ημέρες, οι Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Κοζομπόλη, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κατσουράνης, Παναγιώτης Πελεκούδας, Ντανίλο Γκαλινάρι, Πρέτραγκ Στογιάκοβιτς κ.ά.

Οι διαδικτυακές καμπάνιες «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αναδεικνύουν ακόμα μια φορά τις βασικές αξίες του αθλητισμού ως κοινωνική έκφραση, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό. Οι Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας συνεισφέρουν, ευαισθητοποιούν και ενισχύουν την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τους αξίζουν θερμά ευχαριστήρια.

Η αθλητική οικογένεια δραστηριοποιείται συστηματικά κάθε μέρα στο «Ζήσε Αθλητικά» με περισσότερα από 150 βιντεομηνύματα, με χρήσιμες ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι, με διατροφικές συμβουλές και με προτροπές για αιμοδοσία, διαμέσω του καναλιού της (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/videos), αλλά και των λογαριασμών της στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/