ΤΡΙΠΟΛΗ. Κάποιες Εκκλησίες παρέμειναν ανοικτές κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊου, ώστε οι πιστοί να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο στο εσωτερικό της Εκκλησίας παραβαίνοντας εντελώς τα περιοριστικά μέτρα και μην τηρώντας ούτε καν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και παρά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας αλλά και της Ιεράς Συνόδου αλλά και, που έστω και μετά από αμφιταλαντεύσεις αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι Εκκλησίες ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην ΑΥΓΗ σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στην Τρίπολη, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία οι καμπάνες χτυπούσαν πένθημα και πιστοί προσήλθαν κανονικά να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο στο εσωτερικό της Εκκλησίας παραβαίνοντας εντελώς τα περιοριστικά μέτρα και μην τηρώντας ούτε καν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Κάποιοι αποφάσισαν να αδιαφορήσουν εντελώς για τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν την Δημόσια Υγεία και αυτό εν μέσω πανδημίας είναι εγκληματικό.

Πηγή: Αυγή