ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Μάχη με δύο φωτιές έδωσε η Πυροσβεστική στη Μεγαλόπολη σε Βελιγοστή και Τουρκολέκα περιγράφει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης σε σχετική ενημέρωση:

«Την 12-04-2020 και περί ώρα Ω/13:53 η Υπηρεσία μας κλήθηκε τηλεφωνικά προκειμένου να μεταβεί για κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική-αγροτική έκταση, στην περιοχή της Τ.Κ. Βελιγοστής, Δήμου Μεγαλόπολης, Νομού Αρκαδίας.

Κατά την άφιξή μας στον τόπο του συμβάντος διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε δασική περιοχή, λαμβάνοντας γρήγορα μεγάλη έκταση λόγω των δυνατών ανέμων και του ανάγλυφου της περιοχής.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία κατέκαψε 400 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης, συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αρκαδία, Αργολίδα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία και Αττική με 13 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα και 50 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γρήγορα και με επικεφαλής τον κ. Διοικητή Π.Ε.Π.Υ.Δ. Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο Αθανάσιο Κολυβήρα τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Την ίδια ημέρα και σχεδόν ταυτόχρονα περί ώρα Ω/15:14 η Υπηρεσία μας κλήθηκε τηλεφωνικά προκειμένου να μεταβεί και πάλι για κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή της Τ.Κ. Τουρκολέικα, Δήμου Μεγαλόπολης Νομού Αρκαδίας.

Κατά την άφιξή μας στον τόπο του συμβάντος διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση, λαμβάνοντας γρήγορα έκταση λόγω των δυνατών ανέμων και του ανάγλυφου της περιοχής.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία κατέκαψε 40 στρέμματα δασικής έκτασης, συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία και Κορινθία με 4 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα και 19 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γρήγορα και με επικεφαλής τον κ. Διοικητή Π.Υ. Ν. Αρκαδίας Πύραρχο Κωνσταντίνο Αλέμη τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για άλλη μια φορά στην την άμεση συνδρομή της Δ.Ε.Η. με 2 υδροφόρες και 2 χωματουργικά οχήματα.

Άμεση ήταν και η συνδρομή του Δήμου Μεγαλόπολης με 1 υδροφόρα,1 χωματουργικό μηχάνημα και 2 μικρά υδροφόρα τύπου 4 επί 4, παρουσία κ. Δημάρχου και κ. Αντιδημάρχων, των παρέδρων των τοπικών κοινοτήτων, κατοίκων των περιοχών καθώς και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης με μία υδροφόρα έκαστος.

Άμεση τέλος ήταν και η συνδρομή των Εθελοντών της Π.Υ. Μεγαλόπολης για άλλη μια φορά.

Για τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Μεγαλόπολης.

Προς ενημέρωση όλων των πολιτών του Δήμου Μεγαλόπολης, η Υπηρεσία μας εφιστά αυξημένη προσοχή για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στα ευρύτερα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης η οποία ξεκινά από αύριο 15-04-2020.»

Φωτογραφία: kafeneiomegalopolis.gr