Υλικά

1 αρνίσια συκωταριά
3 ντομάτες κονκασέ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια Βατίκων
2 σκελίδες σκόρδο Τρίπολης
1 ματσάκι μάραθο Γυθείου
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
100 ml τοματοχυμό
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
150 ml κόκκινο κρασί Γράμμουσας
80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρέσκο θυμάρι Ταυγέτου
3-4 κόκκους μπαχάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι Μάνης

Παρασκεύη

Βάζουμε τη συκωταριά σε άφθονο κρύο νερό μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι για 4-5 ώρες.

Κατόπιν την ξεπλένουμε, τη ζεματάμε για 5 λεπτά σε καυτό νερό και μόλις κρυώσει την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.

Σε ευρύχωρο, βαθύ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη συκωταριά μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τον τοματοχυμό, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε περίπου 250 ml. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το ρεγάλι με ρύζι πιλάφι.

Μπορείτε να φτιάξετε τη μαγειρίτσα με μανιτάρια, αν ακολουθείτε χορτοφαγική διατροφή

Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα