Πίστωση 1,4 εκατ.€ από την Περιφέρεια για την κατάρτιση ανέργων από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Αφορά τους Δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης καιΤρίπολης12-04-2020 09:52   

ΑΡΚΑΔΙΑ. Πίστωση 1.400.000 ευρώ, διατίθεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αρκαδία 2020 – ΤΑΠΤοΚ ΑΜΚΕ, για την κατάρτιση ανέργων, με δικαιούχο το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Η υπογραφή της σχετικής απόφασης έγινε την Παρασκευή 10 Απριλίου από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Τρουπή, παρουσία του προέδρου της Αρκαδία 2020 Μανώλη Σκαντζού και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου.

Η συγκεκριμένη δράση με τίτλο ««Επαγγελματική Κατάρτιση ανέργων», η οποία περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική ΤΑΠΤοΚ, αναφέρεται στην υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, μέσω θεωρητικής κατάρτισης και περιπτώσεις υποθέσεων (cases), για την ανάπτυξη γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων, κατά κύριο λόγο σε δραστηριότητες τουρισμού και μεταποίησης προκειμένου να ενδυναμωθεί η απασχολησιμότητα των ωφελούμενων.

Η παρούσα Δράση περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες

• Επαγγελματική κατάρτιση διάρκειας 410 ωρών, η οποία θα αφορά στην ανάπτυξη γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ωφελουμένων ανέργων στα συγκεκριμένα αντικείμενα, περιλαμβάνοντας τόσο αμιγώς θεωρητική κατάρτιση (350 ώρες), όσο και εφαρμογή των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων σε παραδείγματα/υποθέσεις (cases), στην αίθουσα διδασκαλίας.
• Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οι καταρτιζόμενοι.
• Προσέλκυση ωφελουμένων ανέργων - Δράσεις δημοσιότητας.
• Διαχείριση, συντονισμός και υποστήριξη της εφαρμογής της δράσης.
• Αποτίμηση της αποτελεσματικότητας εκτέλεσης της δράσης.

Με την εν λόγω δράση στόχος είναι να ωφεληθούν άμεσα 260 άνεργοι, προερχόμενοι από τους τρεις Δήμους της περιοχής  παρέμβασης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ (Δήμος Γορτυνίας, Δήμος Μεγαλόπολης, Δήμος Τρίπολης).
 

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ