ΣΠΑΡΤΗ. Αυξημένη κίνηση είχε σήμερα η Λαϊκή Αγορά της Σπάρτης. Από νωρίς το πρωί και για 5-6 ώρες κινήθηκε αρκετός κόσμος για τις αγορές αγαθών από παραγωγούς, οπωροπώλες και ιχθυοπωλεία.

Με έντονη την παρουσία των αστυνομικών αρχών, πάγκους απομακρυσμένους μεταξύ τους, η κίνηση ήταν ικανοποιητική για την συγκυρία. Θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε σχετικός συνωστισμός που απαιτούσε μεγάλη προσοχή τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τους πολίτες. Στα καταστήματα υπήρχαν ουρές εξω απο αυτά.

Προϊόντα εποχής και θαλασσινά για την μεγάλη εβδομάδα ήταν κυρίως οι επιλογές σε ποσότητες μετρημένες.

Να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που η Πολιτεία διαπιστώνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις στη λειτουργία των αγορών και στην συμπεριφορά των πολιτών ενδέχεται να ανασταλεί η λειτουργία. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιο για κάθε πλευρά.

Μετά από επίσημη ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών και με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και των συναρμόδιων Υπουργών, ανεστάλη η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών, εκ των οποίων δύο στον Δήμο Ιλίου Αττικής και μία στον Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης (1/4/2020), της λαϊκής αγοράς επί της οδού Μικράς Ασίας στον Δήμο Νεάπολης - Συκέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (7/4/2020), της λαϊκής αγοράς Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Διστόμου του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας (9-4-2020) και των υπαίθριων αγορών (λαϊκές αγορές και πλανόδιο εμπόριο) εντός της Περιφέρειας Θεσσαλίας (10-4-2020).