ΕΛΛΑΔΑ. Έναν οδηγό με τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες της χώρας κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας εξέδωσε η Iερά Σύνοδος.
Ειδικότερα όπως τονίζεται οι λειτουργίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών αλλά, οι πόρτες θα ανοίγουν τουλάχιστον δύο ώρες μετά το πέρας των πρωινών ακολουθιών, από τις 11π.μ έως την 1μ.μ.
Την Μεγάλη Παρασκευή το άνοιγμα των θυρών θα γίνει από την 1μ.μ έως τις 5μ.μ, επειδή οι ιερές ακολουθίες θα τελειώσουν αργότερα. (σ.σ πρωτότυπο: «αἱ θύραι θά ἀνοίγωνται τοὐλάχιστον δύο ὥρας μετά τό πέρας τῶν κατά τήν πρωίαν ἑκάστης ἡμέρας τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, ἤτοι ἀπό τῆς 11ης πρωϊνῆς ὥρας ἕως τήν 1ην μ.μ., πλήν τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, ὅτε, καί ἐξ αἰτίας τοῦ γεγονότος ὅτι αἱ ἱεραί Ἀκολουθίαι αὐτῆς περατοῦνται ἀργότερον, τό ἄνοιγμα τῶν θυρῶν γενήσεται ἀπό τῆς 1ης μ.μ. ὥρας ἕως τήν 5ην μ.μ

Επειδή πάντα υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας σύγχυσης από τις ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και αναπαραγωγή αυτών, θα ήταν καλό κάθε Μητρόπολη στην επικράτειά της να ανακοινώσει επακριβώς το πρόγραμμα για ενημέρωση των πιστών που παρακολουθούν το τύπο της συγκεκριμένης επικράτειας.