Ο Ελληνοαυστραλός αυτοδημιούργητος μεγιστάνας των ακινήτων κατά $35 εκατ. πλουσιότερος09-04-2020 12:09   

ΚΟΣΜΟΣ. Ενα εμπορικό κέντρο στην Αδελαΐδα φέρεται να “αποχωρίστηκε” πρόσφατα ο ομογενής δισεκατομμυριούχος Κώστας – “Κον” – Μακρής από το πορτφόλιο ακινήτων του σε μια ιδιωτική συναλλαγή αξίας $35 εκατομμυρίων.

Όπως γνωστοποιήθηκε στο Commercial Real Estate, η αγοραπωλησία έλαβε χώρα στα τέλη του περασμένου έτους με τον διακανονισμό να ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Το εν λόγω ακίνητο έκτασης λίγο παραπάνω από 20 στρέμματα που βρίσκεται στο προάστιο Newton αγόρασε η εταιρεία ακινήτων με βάση το Σύδνεϋ Revelop που έχει δραστηριοποίηση στην κτηματαγορά εμπορικών κέντρων.

Τη συναλλαγή επιμελήθηκε η εταιρεία Leiba Commercial με τον εκπρόσωπο Marc Leiba να δηλώνει ότι παρότι η συγκεκριμένη αγοραπωλησία ξεκίνησε στην προ-έξαρσης κορωνοϊού εποχή, εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση στην αγορά για εμπορικά κέντρα που περιλαμβάνουν σούπερμαρκετ ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις εν μέσω της πανδημίας.

Ο κ. Μακρής είναι ένας από τους λίγους ομογενείς δισεκατομμυριούχους στην Αυστραλία, ενώ σύμφωνα με την πιο πρόσφατη λίστα κατάταξης των πλουσιότερων στη χώρα, Financial Review rich list, για το 2019, κατέχει την 69η θέση με το σύνολο της περιουσίας του να εκτιμάται ότι αγγίζει τα $1.32 δισ.

Γνωστός είναι όμως και για την αυτοδημιούργητη πορεία του ξεκινώντας να εργάζεται σε εργοστάσιο χαλυβουργίας όταν πρωτοέφτασε μόνος του στην Αυστραλία, 16 χρονών ως μετανάστης τη δεκαετία του ’60.

Λίγα χρόνια μετά άνοιξε ένα κατάστημα εστίασης που σηματοδότησε την αρχή της επιτυχημένης σταδιοδρομίας του με τη μία προσοδοφόρα επιχείρηση μετά την άλλη.

Στο πέρασμα των δεκαετιών έκανε σταδιακά τη μετάβαση από το εμπόριο και την εστίαση στην αγορά ακινήτων όπου το επιχειρηματικό του δαιμόνιο άνθισε κερδίζοντας εν τέλει τον τίτλο του “βασιλιά” των ακινήτων, ιδιαίτερα στον τομέα των εμπορικών κέντρων.

Μεταξύ άλλων, για ένα διάστημα είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ