ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης προέβη σε δήλωση:

"Πριν δύο ημέρες ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για το μήνα Φεβρουάριο 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, εκδίδοντας μάλιστα σχετική ανακοίνωση στην οποία αναλύονται οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι ασφαλισμένοι εφόσον κάνουν χρήση των έκτακτων μέτρων διευκόλυνσης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα λόγω του κορωνοϊού.

Όμως, η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ εξαιρεί σαφώς και προκλητικά τους αγρότες από τα έκτακτα μέτρα, θέτοντάς τους εκτός της ευεργετικής διάταξης που προβλέπει έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Φεβρουαρίου εφόσον αυτές καταβληθούν μέχρι τις 10 Απριλίου 2020.

Θα είχαμε τη διάθεση να ερμηνεύσουμε την ανακοίνωση σαν παράλειψη που θα διορθωνόταν άμεσα. Όμως, μετά την κορυφαία επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ να μετακυλήσει στις πλάτες όλων των πραγματικών παραγωγών όλα τα βάρη του μέτρου για την αποπληρωμή των επιταγών από τους λοιπούς εμπλεκόμενους στην αγροτοδιατροφή, έρχεται τώρα και η εξαίρεση τους από την έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές.

Με αυτά τα δείγματα γραφής για τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊού και την εφαρμογή τους στους αγρότες, δικαιούμαστε να μιλάμε πλέον για ξαφνικό θάνατο της πρωτογενούς παραγωγής σαν πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ".