ΣΙΚΑΓΟ. Συγκλονισμένη είναι ελληνοαμερικανική ομογένεια στο Ιλινόις, από την στυγερή δολοφονία του 56χρονου Χρήστου Ντούβλη (Christ Douvlis), ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από το μαχαίρι ενός νεαρού άνδρα.

Ειδικότερα, όλα συνέβησαν το Σάββατο 4 Απριλίου, στο ποτοπωλείο «Liquorama»του αδερφού του 56χρονου, όπου και εργαζόταν ο ίδιος. Στις 12:30 το μεσημέρι, ο 26χρονος Μόιζες Μοράλες προσήλθε στο κατάστημα για να αγοράσει μια κούτα μπύρες. Ομως, δεν είχε ταυτότητα, όπως προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα ο Ντούβλης να αρνηθεί την πώληση.

Τότε ο Μοράλες, σε έξαλλη κατάσταση, βγήκε έξω στο πάρκινγκ, όπου βρίσκονταν οι γονείς του και επέστρεψε με την συνοδεία του πατέρα του. Ο δράστης πήρε ξανά το καφάσι με τις μπύρες και πήγε στο ταμείο του Ντούβλη. Του είπε πως την αγορά θα την κάνει ο πατέρας του. Ομως, ο ομογενής αρνήθηκε και πάλι να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, εάν ο 26χρονος δεν του έδειχνε ταυτότητα.

Η αντίδραση του δράστη υπήρξε ακραία και βίαιη, αφού αρχικά έφτυσε επανειλημμένα εναντίον του 56χρονου και μπήκε μέσα στον χώρο του ταμείου, προκειμένου να τον πετύχει. Οταν ο Ντούβλης επιχείρησε να βγει, ο Μοράλες έβγαλε το μαχαίρι και μετά από λίγο άρχισε να του επιφέρει τα θανάσιμα τραύματα.

Ο πατέρας του Μοράλες και ο αδερφός του Ντούβλη κατάφεραν να χωρίσουν τους δυο άντρες, όμως για τον 56χρονο ήταν ήδη αργά.

Ο πατέρας του Μοράλες με τον γιο του επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως ο αδερφός του θύματος κράτησε την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Η Αστυνομία του Σικάγο μετέβη στο σπίτι της οικογένειας, όπου ο Μοράλες επιχείρησε να διαφύγει δυο φορές, αλλά τελικά συνελήφθη σε ένα σπίτι, σε μερικά τετράγωνα απόσταση.

Ο άτυχος Χρήστος Ντούβλης είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Mount Sinai, όπου και εξέπνευσε, καθώς το μαχαίρι του δράστη τον είχε πλήξει σε ζωτικά σημεία, προκαλώντας την θλίψη στην τοπική κοινωνία, αλλά και τους οικείους του.
Ο 56χρονος Χρήστος Ντούβλης καταγόταν από της Καρυές του Δήμου Λακωνίας, όπου είχε φίλους και διατηρούσε επαφές.

Οπως αναφέρουν οι «Chicago Times», ο Μοράλες υποστηρίζει ότι ο Ντούβλης τον γρονθοκόπησε επανειλημμένως, με αποτέλεσμα τότε να αποφασίσει να βγάλει το μαχαίρι και να του επιτεθεί, πριν διαφύγει από το κατάστημα.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του Μοράλες δεν έγιναν δεκτοί, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί χωρίς τη δυνατότητα να πληρώσει εγγύηση. Μάλιστα, το μοιραίο επεισόδιο στο ποτοπωλείο καταγράφηκε από κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ενώ υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες.